Glas Javnosti

Joveljić rešeta u američkoj ligi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski fudbaler Dejan Joveljić nastavio je sa fantastičnim partijama u dresu Los Anđeles Galaksija! Postigao je i šesti gol ove sezone, u trijumfu svog tima u Vankuveru (3:1), i ostao na čelu liste strelaca MLS.

Joveljić igra kao preporođen za tim iz Kalifornije. Sezonu je otvorio sa pet golova na pet mečeva, u naredna dva nije tresao mrežu, pa je sad nastavio tamo gde je stao.

Sada ima jednak broj pogodaka kao Kristijan Benteke, Luis Suares, Kristijan Arango i Luis Morgan, a prati ih, između ostalog, i Lionel Mesi sa jednim manje.
U 56. minutu je doneo prednost Galaksiju na gostovanju u Kanadi, pošto je sjajno ispratio akciju i iskoristio odbitak, i time najavio pobedu.



Vajt je u 77. poravnao rezultat, da bi Pejntsil u 80. i Fagundes u 82. doneli tri poena gostima koji su time prestigli Vankuver na čelu Zapadne konferencije.

Na vrhu Istočne konferencije nalazi se Majami, koji je sa 3:2 savladao Sporting Kanzas siti na gostovanju.

Lionel Mesi je upisao gol i asistenciju ka Dijegu Gomesu, a strelac je bio i Luis Suares. Za domaći tim dva gola dao je Erik Tomi.

U poraženom sastavu ceo meč je odigrao Nemanja Radoja i dobio žuti karton.



Jovan Mijatović (povreda) i Strahinja Tanasijević (ostao na klupi) nisu učestvovali u slavlju Njujork sitija kod kuće protiv Nju Inglanda 2:0.

Pobedu domaćinu doneli su Ojeda u 57. i Fernandes u 90+3. minutu.

Glas javnosti /S08S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR