Glas Javnosti

KRALJEVI LIGE EVROPE: Sevilja nokautirala Vulverhempton u finišu utakmice, Šahtjor pregazio Bazel (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Da joj leži igranje u Ligi Evrope, Seviljaje pokazala večeras po ko zna koji put kada je u samoj završnici utakmice uspela da slomi engleski Vulverhempton i plasira se u polufinale evropskog takmičenja. Sa druge strane, Šahtjor je rutinski eliminisao švajcarski Bazel i nastavio put ka drugom evropskom trofeju.

Šahtjor je u četvrtfinalu Lige Ervope počistio Bazel 4:1 i igraće u polufinalu protiv Intera, dok je Sevilja golom Okamposa u 88. minutu eliminisala Vulverhempton i igraće sa Mančester junajtedom u borbi za plasman u finale.

Vulverhempton je silno želeo da nastavi da ispisuje istoriju i već u 13. minutu je imao idealnu priliku - penal. Dijego Karlos je napravio jedanaesterac, ali je udarac Himeneza sa bele tačke odbranio Bono. Od tada je Sevilja bila bolji rival, imala je nekoliko prilika a kad se pomislilo da meč ulazi u produžetke Okampos je glavom pogodio iz teške pozicije u 88. minutu i odveo Sevilju u polufinalni okršaj protiv Mančester junajteda 16. avgusta.

Očekivalo se mnogo višpe neizvesnosti ju dueliu Šahtjora i Bazela, ali su Ukrajinci za 20 minuta šokirali Švajcarce. Moraeš je već u 2. minutu doneo prednost, Tajson je nokautirao Bazel u 22, Alan Patrik (75 penal) i Dodo (88) su doveli "rudare" do 4:0 izrešetavši mrežu našeg Đorđa Nikolića. Utešni gol za poraz od 4:1 postigao je Van Volfsvinkel u drugom minutu nadoknade. Inter čeka Šahtjor u polufinalu 17. avgusta.

Četvrtfinale

11. avgust
Gelzenkirhen: Šahtjor - Bazel 4:1 (2:0)
Duizburg: Vulverhempton - Sevilja 0:1 (0:0)
10. avgust
Keln: Mančester j. - Kopenhagen 1:0 (0:0,0:0)
Dizeldorf: Inter - Bajer L. 2:1 (2:1)

Polufinale
16. avgust
Keln: Sevilja - Mančester j.
17. avgust
Dizeldorf: Inter - Šahtjor

Finale
21. avgust, Keln

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR