Glas Javnosti

Matić izabran u idealni tim Lige Evrope

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nemanja Matić, vezista Rome, izabran je u idealni tim Lige Evrope za sezonu 2022/23 gde je „vučica“ u Budimpešti zaustavljena u finalu od Sevilje posle boljeg izvođenja penala.

Sevilja je uspela da prigrli i sedmi trofej Liga Evrope iz isto toliko pokušaja, ali je opšti utisak da je bivši reprezentativac Srbije odigrao vrhunsku utakmicu.

S lakoćom je Nemanja „razbijao“ i kvario protivničke napade, dok se nudio kao rešenje i u napadu. Igrao je jednostavno što je nešto što svi treneri vole. Iako mu je 35 godina uspevao je bez problema sve da pokrije i da dobije veliki broj duela.


Ne samo u finalu protiv Sevilje, već je bio oslonac Rome tokom čitave sezone u Evropi i zato ne čudi što Žoze Murinjo s kojim po treći put u karijeri sarađuje, ima bezgranično poverenje u prekaljenog vezistu. Matić je u sezoni koja je nedavno završena odigrao 13 utakmica u Ligi Evrope.

Nemanja Matić je jedini srpski fudbaler koji je zauzeo mesto u timu sezone Lige Evrope. dok je kapiten i ikona Sevilje Hesus Navas proglašen za najboljeg igrača LE. Špancu je podigao trofej drugog po jačini takmičenja po četvrti put u karijeri.

Mesto u idealnom timu LE za 2023. godinu zauzeli su: Bunu (Sevilja), Markos Akunja, (Sevilja), Smoling (Roma), Ta (Leverkuzen), Navas (Sevilja). Vezni red: Rakitić (Sevilja), Matić (Roma), Pelegrini (Roma). Napad: Dibala (Roma, Bonifas (Union Sen Žil), Rašford (Mančester junajted).



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR