Glas Javnosti

Doneta končna odluka: Velika Britanija i Irska domaćini Evropskog prvenstva 2028.godine

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Velika Britanija i Irska biće domaćini Evropskog prvenstva 2028, dok će Italija i Turska organizovati turnir 2032, saopštila je UEFA.

Prethodno je Turska povukla kandidaturu za domaćinstvo, pa je tako pet zemalja - Engleska, Škotska, Vels, Severna Irska i Republika Irska - imalo otvoren put da ugoste najbolje reprezentacije Evrope na završnom turniru za pet godina.

Na sastanku UEFA potvrđeno je i da će Turska i Italija zajedno organizovati Evropsko prvenstvo 2032. godine. Utakmice na turniru 2028. će biti odigrane na 10 stadiona, među kojima su Hempden park u Glazgovu, Prinsipaliti u Kardifu, Aviva u Dablinu i Vembli u Londonu.


Prva utakmica na turniru trebalo bi da bude odigrana u Kardifu, u Velsu. Utakmice bi trebalo da budu odigrane i na Kejsment parku u Belfastu i Evertonovom Bramli-Muru - prvi još nije ni nije izgrađen, a drugi je u izgradnji.


Međutim, za oba seta ponuda je i dalje bilo potrebno konačno odobrenje UEFA-inog izvršnog komiteta koji se sastao danas.


„Ništa nikada nije formalnost, čak ni do poslednjeg trenutka“, rekla je Debi Hjuit, predsednica Engleske fudbalske asocijacije (FA). „Ništa nismo uzimali zdravo za gotovo.


Hjuit je rekao da su napori da se organizuje turnir ujedinili pet fudbalskih saveza. „Postoji toliko stvari za koje mislite da bi mogle da se razdvoje, ali zapravo su se zaista ujedinile“, rekla je ona. „Mislim da će to biti nešto na šta smo svi veoma ponosni.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR