Glas Javnosti

NOVI STADION POLOŽIO “PRIJEMNI ISPIT”, SPREMAN ZA OTVARANJE I LIGU EVROPE

Sport
Autor: Glas javnosti

Stadion testiran na utakmici omladinaca, sve spremno za svečano otvaranje u ponedeljak.

Novi stadion "Dubočica" u Leskovcu prošao je testove na svim sistemima (VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulaz publike) i može da sačeka ponedeljak, 21. avgust kada će biti odigrana i prva zvanična utakmica. Fudbalski klub Dubočica će u Prvoj ligi tada dočekati Novi Sad, a ubrzo će Leskovac videti i evropski meč pošto će Čukarički 31. avgusta ovde igrati revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Utakmicom omladinaca Dubočice, pomognuti omladincima leskovačke Sloge, testiran je stadion čiji je kapacitet 8.136 mesta. Pre utakmice sa razglasa su se čule tradicionalne srpske pesme, a pred prvog sudijinog zvužduka puštena je i himna Bože pravde.

Ova utakmica je poslužila da se isprobaju svi sistemi - VAR tehnologija, reflektori, razglas, semafori, sistem za očitavanje karata i ulazak publike na tribine.

Na tribinama je bio veliki broj navijača, ljubitelja fudbala i poštovalaca ovog sporta, a ulaz je bio slobodan.

Prvu zvaničnu utakmicu Leskovčani će moći da vide u ponedeljak, 21. avgusta od 20 sati kada istoriju ispisuje FK Dubočica. Ona će u trećem kolu Prve lige dočekati Novi Sad.


Ovim će biti ispunjeni svi uslovi za evropski meč koji će biti 31. avgusta kada beogradski Čukarički u revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope dočekuje grčki Olimpijakos ili belgijski Genk.

Podsetimo, oktobra 2020. godine bio je raspisan tender za leskovački stadion, a marta naredne godine je počelo rušenje. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je oktobra 2021. godine izjavio da će stadion biti završen do februara 2022. godine, ali se to odužilo i ponovne najave su bile do kraja prošle godine, a pre roka.

Oktobra prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će "prve utakmice na leskovačkom stadionu biti na proleće", a da će dovesti "Piksija i reprezentaciju". Gradonačelnik Leskovca je početkom ove godine dao novi rok - radovi gotovi u martu, prva utakmica sredinom aprila, a želja mu je bila da na otvaranju peva Zdravko Čolić.

Novi termin za otvaranje bio je druga polovina maja, a onda je Cvetanović rekao da ”sitnice” koče otvaranje stadiona u Leskovcu. Konačne i zvanične informacije stigle su prošle nedelje - stadion će imati najpre testiranje, pa otvaranje i Evropu.

Leskovčani za tehnički pregled stadiona plaćaju 1,5 miliona dinara, a za novu ulicu pored stadiona u Leskovcu duplo više od procenjene vrednosti.

U svojoj 100-godišnjoj istoriji Dubočica nije bila član najvišeg ranga, ali su se na stadionu u Leskovcu igrale utakmice Kupa, pišu Južne vesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR