Polovina žrtava korona virusa u EU u staračkim domovima

Izvor: Pixabay

Oko polovinu žrtava korona virusa u pet evropskih zemalja čine korisnici staračkih domova, pokazuju podaci britanskih profesora iz Londonske škole ekonomije.

Kako se precizira u izveštaju profesora iz Londona, zasnovanom na "različitim zvaničnim izvorima", između 42 odsto i 57 odsto smrtnih slučajeva u Italiji, Španiji, Francuskoj, Irskoj i Belgiji zabeleženo je u staračkim domovima, prenosi Gardijan.

Britanski akademici upozoravaju da je potrebno uložiti podjednake napore u borbi protiv virusa u staračkim domovima, kao i u zdravstvenim službama. Gardijan dodaje da se sumnja da je broj žrtava korona virusa u staračkim domovima u Engleskoj i Velsu značajno veći nego što to pokazuju zvanični podaci, koji su objavljeni.

Prošle nedelje glavni medicinski savetnik britanske vlade, profesor Kris Viti rekao je da nešto više od devet odsto staračkih domova beleži slučajeve korona virusa.

Međutim, izgleda da je broj zaraženih i preminulih od posledica ovog virusa u staračkim domovima u pet zemalja EU viši, kažu britanski akademici i pozivaju na ažurnije podatke i hitniji odgovor na krizu u staračkim domovima.

Izvor: Blic

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета