Glas Javnosti

LGBT PROPAGANDA I U CRKVI! Dekoracija ŠOKIRALA vernike širom sveta (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Sveštenik podržao - desničari negoduju!

Zbog prikaza dve majke koje čuvaju bebu Isusa Hrista podigla se prašina.  Tradicionalna dekoracija, koja u katoličkim crkvama širom sveta prikazuje svetu porodicu i trenutak rađanja Isusa Hrista izazvala je oprečna mišljenja vernika. Naime jaslica koja prikazuje dve Isusove majke umesto Marije i Josifa razbesnela su konzervativne katolike i političare u Italiji.


Sveštenik u crkvi Svetih Petra i Pavla u Kapokastelo di Merkolijani, zaseoku u provinciji Avelino, oko sat vremena vožnje istočno od Napulja, branio je prikaz Isusovog rođenja. "Želeo sam da ovim prizorom pokažem da porodice više nisu samo tradicionalne“, rekao je sveštenik Vitaliano Dela Sala. "U našim parohijama sve više viđamo dece iz novih tipova porodica koje postoje i koje su deo našeg društva, dece razdvojenih i razvedenih, homoseksualnih parova, samaca, mladih majki", dodao je. Dela Sala je poznat u Italiji zbog saosećanje sa levičarskom politikom i LGBT pokretom, i kaže da je njegov stav u skladu sa stavom pape Franje, koji je ove nedelje dozvolio sveštenicima da blagosiljaju istopolne parove.



Senator Mauricio Gaspari iz stranke Forca Italia, koja je deo vladajuće koalicije, rekao je da "LGBT jaslice vređaju sve one koji su oduvek imali poštovanje i odanost Svetoj porodici.“ Grupa Pro-Vita & Famiglia (Za život i porodicu ) nazvao ga je "opasnim, sramnim i bogohulnim“. Pro-Vita, koja je pokrenula onlajn peticiju pozivajući biskupa Avelina da interveniše, kaže da su jaslice u suprotnosti sa učenjem Crkve o porodici i legitimišu istopolno roditeljstvo i surogat majčinstvo.


Peticija je do sada dobila više od 21.000 potpisnika. U Italiji je zabranjeno surogat majčinstvo, a parlament razmatra mogućnost kriminalizacije parova koji koriste surogat majke u inostranstvu. Ove nedelje, senator iz stranke Braća Italije premijera Đorđa Melonija predložio je još jedan zakon koji bi sprečio direktore škola da zaustave aktivnosti na katoličku temu kao što su božićne predstave ili pravljenje jaslica.

Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR