Glas Javnosti

SRAMOTA: Nauka se pokorila LGBT propagandi

Svet
Autor: Glas javnosti

U petak 17. novembra desiće se najznačajniji događaj u modernoj istoriji CERN-a: na platou ispred ulaza u laboratoriju, među zastavama svih država članica (i pored zastave naše Srbije - ”Stid me jede i stid me izjede” (Sv. Vladika Nikolaj Srpski)) biće podignuta i takozvana LGBT zastava!

Prenosimo njihov tekst u celosti: 

Pridružite nam se u petak 17. novembra u 13 časova. na platou ispred laboratorije dok podižemo zastavu "LGBTQ+".

Zajednica CERN-a je toplo pozvana da učestvuje u podizanju LGBTQ+ zastave povodom LGBTQ+ STEM dana. Pridružite nam se u petak 17. novembra u 13 časova. na CERN platou da proslavimo ovaj istorijski trenutak za raznolikost i inkluziju u CERN-u, više informacija na Indiku.


Odobravanjem predloga programa za podizanje zastave, Direkcija odaje priznanje za vredan doprinos LGBTQ+ zajednice u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Ova odluka takođe jača posvećenost CERN-a raznolikosti i uključivanju u STEM i podvlači poruku Organizacije da je nauka za sve.

U solidarnosti sa drugim naučnim organizacijama, naučnim institutima i javnim institucijama, CERN podiže zastavu za LGBTK+ STEM dan u znak poštovanja, zajednice i priznanja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR