МИЛОГОРЦИ КОРИСТЕ КОРОНУ ЗА ОБРАЧУН СА СПЦ

Mom%C4%8Dilo-Krivokapi%C4%87

Ставрофор Момчило Кривокапић изјавио је да је синоћ саслушан у станици полиције у Котору, због како каже наводног кршења прописа Института за јавно здравље.

Такође, демантовао је наводе режимских медија да хапшен, већ да је само реч о информативном разговору.

“Истина је да смо синоћ ја и мој син позвани на саслушање у станицу полиције. Нису нам конкретно рекли шта и како, али отприлике јер смо служили молебан. Објаснио сам да смо служили редовну службу и да је било присутно, свега 15-16″, каже отац Момчило Кривокапић.

Међутим, наглашава да је читаву причу дигао на тај ниво новинар радио Скала, Славко Мандић.

“Наиме, кад је радио интервју са председником Општине Котор Жељком Апрцовићем, он је поставио питање шта ће се учинити против СПЦ која не поштује мере и препоруке Института за јавно здравље. Апрцовић је уљудно одговорио. Треба отворити сајт Скала радија. Синоћ је изашао чланак „СПЦ у Црној Гори отворено крши забрану јавних окупљања“, који објашњава све. Тако да би све ово могло просто насловити – Скала радио против Српске цркве а посебно против Момчила Кривокапића”, рекао је он.

Такође, додаје да у поступцима овог новинара има елемената за кривично гоњење.

“Ово је страшно шта Славко Мандић ради. И планирам да поднесем тужбу против њега”, изричит је отац Кривокапић.

Уједно, објаснио је да се у Котору молебан Пресветој Богородици служи од 17. века.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Država Crna Gora, ako je suditi po Planu koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju hidroelektrana za 2020. godinu, ove godine namerava da započne izgradnju samo jedne hidroelektrane i to na reci Komarnici.

U Beranama je danas održana Ðurđevdanska litija, oko koje se spontano okupila grupa građana, a lokalno tužilaštvo je već formiralo predmet o tom slučaju.

Advokat Sava Kostić, branilac episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, pisao je pritužbu na rad policije povodom hapšenja episkopa i sveštenika, pišu crnogorske Dnevne novine.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета