Svet
Četiri policajca pogođena su u pucnjavi u Sent Luisu u saveznoj državi Misuri, saopštile su gradske vlasti.


Američki predsednik Donald Tramp prošetao se do predsedničke crkve "Sent Džon" u Vašingtonu, koja se prethodne noći našla na meti demonstranata.


Na godišnjicu zauzimanja Konstantinopolja, u Aja Sofiji, u prisustvu turskog predsednika, odzvanjala je muslimanska molitva. Šta ovo znači za Fanar i čitavo pravoslavlje?


Sve je počelo 2017. godine, mada niko nije siguran ko je prvi proturio teoriju da Melanija Tramp, prva dama Amerike i supruga predsednika Donalda Trampa, zapravo nije Melanija Tramp.


Američki predsednik Donald Tramp objavio je mobilizaciju pripadnika oružanih snaga kako bi zaustavio nerede i bezvlašće. Prethodno, policija, Tajna služba i vojska raščistili su okolinu Bele kuće od demonstranata.


Protesti zbog ubistva Džordža Flojda ne jenjavaju. Demonstranti pale vatre u blizini Bele kuće, bataljon aktivne vojske stiže u pomoć predsedniku Donaldu Trampu.


Sjedinjene Države razmatraju mogućnost prihvatanja ljudi iz Hongkonga kao odgovor na pritisak Kine da nametne zakone o nacionalnoj bezbednosti u toj bivšoj britanskoj koloniji, izjavio je danas američki državni sekretar Majk Pompeo.


U Americi bukte protesti u 140 gradova zbog ubistva Džordža Flojda. U 40 gradova uveden je policijski čas. Rade Maroević, urednik na Internet portalu RTS-a, kaže da nijednog trenutka rasne podele u Americi nisu došle do ovog nivoa. Kolumnista "Nedeljnika" Ljiljana Smajlović smatra da bi zbog ekonomskog pada i protesta predsedniku SAD Donaldu Trampu trebalo da zastane dah. Milan Krstić, asistent na


Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas telefonom s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o svojoj ideji da održi samit G7 i mogućnosti da pozove lidere Rusije, Australije, Indije i Južne Koreje da prisustvuju tom samitu, saopštio je Kremlj.


Dvojica američkih vazduhoplovaca poginula su u pucnjavi u ponedeljak ujutro u Grand Forks vazduhoplovnoj bazi u Sevrenoj Dakoti, navodi se u saopštenju.


Vojska Rusije optužila je danas SAD i njihove saveznike iz NATO za sprovodjenje provokativnih vojnih vežbi u blizini ruske granice.


Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će referendum o izmenama Ustava Ruske Federacije biti 1. jula, uprkos velikom broju zaraženih koronavirusom.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone