Putovanja
Potvrda koju izdaje Republički fond za zdravstveno osiguranje pokriva troškove lečenja u 20 zemalja sa kojima Srbija ima potpisan sporazum o socijalnom osiguranju.


Više stotina turista iz Srbije od 20. juna kreće na odmore u Grčku, saznajemo u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija Juta.


Vest koja se pojavila u srpskim medijima da će u automobilima koji budu ulazili u Grčku moći da bude samo dvoje ljudi je dezinformacija, pošto se ta regulativa u Grčkoj neće odnositi na strance i važiće samo na taksi vozila, rekao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.


Svi koji ovog leta odluče da putuju u Grčku na more moraju da znaju da u ovu zemlju ne mogu da uđu ukoliko se u automobilu nalaze više od dve punoletne osobe (vozač i jedan putnik) — to su najnoviji zdravstveni propisi grčkog Ministarstva turizma.


Kafići i restorani u Grčkoj spremaju se da ponovo počnu da rade u ponedeljak.


Jedna od država u kojoj je situacija manje-više poznata kada su u pitanju srpski turisti jeste Grčka.


Od danas će ponovo biti uspostavljeni letovi sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, koji je 18. marta zatvoren zbog pandemije korona virusa.


Pet dana početkom jula u hotelu sa pet zvezdica u Aranđelovcu za dve osobe košta 750 evra. Doručak je uključen u cenu, a za takse treba izdvojiti još 10 evra. Boravak u istom periodu za dve osobe u vili na plaži na Maldivima košta 419 evra. Dakle, manje od 210 evra po osobi. Doručak je uključen, a takse su 152 evra.


Očekivanja Jute za predstojeću turističku sezonu su da će biti realizovano između 70 i 80 posto putovanja u popularne letnje destinacije među Srbima, kao i da će cene biti niže za do 25 procenata u odnosu na prethodnu godinu. Sezona ipak nije izgubljena.Prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor Vladimira Živanovića očekuju da će ova sezona uspeti da ublaži ekonomske gubitke koje su svi turistički i ugostiteljski objekti imali zbog epidemije korona virusa


Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone