Pop kultura
Američki program Niklodeon prekinuo je program i narednih osam minuta i 47 sekundi pustio snimak crnog ekrana, na kom se čulo otežano disanje i poruka "Ne mogu da dišem" (I can't breathe).


Džon Kjuzak, jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, našao se na meti policije grada Čikaga tokom protesta zbog ubistva Džordža Flojda.


Darko Rundek i Srđan Gojković Gile imenovani su za članove žirija koji će odlučivati o dobitnicima nagrade "Milan Mladenović".


Jedino dete frontmena "Nirvane" Kurta Kobejna i Kurtni Lav, Frensis Bin Kobejn, posvetila je pesmu svom ocu. Iako je u početku bila stidljiva po pitanju svojih muzičkih sposobnosti, sada je rešila da ovu dirljivu i tužnu pesmu podeli sa svima.


Retko ko od prisutnih u jednom od 32 bioskopa širom Sjedinjenih Američkih Država je mogao da pretpostavi da prisustvuje rađanju nečega što će četiri decenije kasnije nositi epitet jedne od najpopularnijih, najpoznatijih i najskupljih filmskih franšiza u istoriji.


Početkom narednog meseca biće doneta odluka o tome da li će jedan od najpopularnijih festivala u Evropi Exit biti održan, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.


Dobro je poznata činjenica da su rock zvezde obožavale manekenke, a i one njih, pa se neretko dešavalo da angažovane manekenke za spotove velikih bendova postanu i velike ljubavi pevača. Neke od tih veza završile su se veoma bučno. Takva je bila i veza frontmena rock benda "Guns n' roses" i manekenke Stephanie Seymour.


Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" , za muzičko delo koje će opravdati dostojanstvo dela i lika Milana Mladenovića, ove godine biće otvoren od 1. do 30. juna.


Kultni novosadski festival Egzit po prvobitnom planu trebalo je da bude održan od 9. do 12. jula, ali je njegovo održavanje usled pandemije koronavirusa dovedeno u pitanje.


Glumac Hejgen Mils izvršio je samoubistvo nakon što je ranio majku svoje četvorogodišnje ćerke.


Američki punk bend "Ramones" koji je imao veliki uticaj na punk i alternativnu rock scenu, bio je jedinstven po mnogo čemu. Čuvena "tri akorda", pesme brze i kratke, zanimljive frizure, dobar zvuk, puno droge i alkohola, učinili su da ovaj bend postane simbol punka.


Te 1980. godine, u ponedeljak 18. maja, napustio nas je pevač grupe Joy Division, Ian Curtis. Njegovom smrću ugasio se i bend koji je mogao imati još bolju budućnost.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone