Obrazovanje
Vebinar na temu „EPALE kao alat za povećanje vidljivosti projekata“ biće održan u četvrtak, 23. jula 2020. u 16 sati. Ovaj vebinar organizuje Fondacija Tempus – EPALE Srbija nacionalni tim za podršku.


U okviru projekta "Stvaramo znanje" Telekom Srbija će opremiti još 20 škola u Srbiji savremenim informatičkim kabinetima. Ovaj projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je i ove godine predložilo 40 škola za učešće u konkursu.


Za potpunu psihičku stabilnost čoveka potrebno je da on bude zadovoljan u tri glavna aspekta svog života – zdravlje, emotivni status i posao. Nije slučajno što te stavke stoje svuda kao bitne – od upitnika koje popunjavate na prvoj seansi kod psihološkog terapeuta do zabavnog, medijskog dela astrologije.


Posle usluga Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole, roditeljima u celoj Srbiji će sutra i u petak 9. i 10. jula, na portalu eUprava biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.


Studenti koji imaju ispitne rokove, ostaće u studentskim domovima do 20. jula 2020. godine ili do kraja ispitnog roka. Stanje u domovima je pod kontrolom, pa je studentima omogućeno da, uprkos novonastaloj situaciji sa korona virusom, završe ispitni rok.


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da je u planu izmena Zakona o visokom obrazovanju kako bi se studentima omogućilo online polaganje ispita.


Moderna vremena donose i moderna mišljenja te često možemo čuti poruke da možemo sve što pomislimo, da je potrebno samo da se dovoljno trudimo za nešto. „Sve je u glavi, može se naučiti“ glasi krilatica koja kruži društvenim mrežama te se preporučuje da se, bez obzira na predispozicije i talenat, krene u osvajanje novih veština.


Pobednici konkursa "Magija je u rukama nastavnika" imali su dosta tema kojima su se pozabavili. Pokazali su kako izgleda učenje kroz društvene i video igre, kako se organizuje novinarska agencija, pravi veb sajt ili priča iz doba korone. Time su učenicima prilagodili i olakšali nastavu od kuće.


Danas se održava prijemni ispit za Elektrotehnički fakultet, koji se odvija u posebnim uslovima, u halama beogradskog sajma. Osim toga, velike probleme imaju svi kandiati koji su zaraženi koronom, pa ne mogu na prijemni, ostaje im samo drugi rok na jesen i gube mogućnost da studiraju iz budžeta.


Za najbolje učenike osmog razreda koji su prethodnoj godini ostvarili zapažene rezultate iz oblasti nauke, umetnosti ili sporta, do 30. juna mogu da se prijave za neki od programa podrške International School.


Upis na beogradske fakultete otpočeo je 24. juna, a trajaće do 28. juna. Po tradiciji, određeni fakulteti kao i do sad, bude najveće interesovanje budućih brucoša. Među najpoželjnijim fakultetima su Elektrotehnički fakultet i Fakultet organizacionih nauka.


Evropska komisija raspisala je konkurs za mlade evropske ambasadore, uzrasta od 18 do 29 godina, u cilju povezivanja mladih iz regiona koji žele da utiču na razvoj društva, dele svoje ideje i razvijaju talente, kao i da šire evropske vrednosti koje nudi Evropska unija.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone