ObrazovanjeOsmaci danas rade probni test iz matematike. Učenici osmog razreda u ponedeljak radili probni kombinovani i test iz srpskog jezika. U različitim terminima zadatke uzeli u školi, a rešavali kod kuće


Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.


Oblast informacionih tehnologija karakterišu nova znanja i brze promene. Tako, nastava na daljinu postaje sve popularnija, pa studenti mogu pratiti predavanja bilo gde u svetu. Kragujevački akademci su nedavno imali tu mogućnost u okviru studijskog programa Master informacionih tehnologija.


Kada imate dete koje ide u školu, obično mu pomažete oko ovoga ili onoga. Rešavate zadatke, pišete sastave, crtate, tu i tamo koliko ste u mogućnosti. S obzirom da se sve svelo na rad od kuće, roditeljima je zapala još jedna obaveza, u moru drugih. Pomoći detetu, spremiti obroke, završiti svoj posao, počistiti kuću...


Procedure u okviru sistema provere udžbenika u Srbiji pre njihovog odobrenja od strane Ministarstva prosvete jasno su definisane. Kontrola udžbenika nacionalnih manjina spada u nadležnost pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, a stručnjaci koji učestvuju u izradi i davanju mišljenja za ove udžbenike moraju da budu tolerantni i ispravljaju greške.


Sporni udžbenik za hrvatski jezik za osmi red iz koga je lekcija u kojoj se navodi da je NDH je vodila brigu o čistoći i pravilnoj javnoj upotrebi hrvatskog jezika biće povučen i od sledeće godine neće biti u školama, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević povodom skandala koji je izbio pošto je ta lekcija emitovana na RTV u okviru online nastave.


Univerzitet u Beogradu omogućiće budućim brucošima elektronsko prijavljivanje za upis na fakultete, kako bi se izbegle gužve. Dokumenta za upis će moći da se podnesu i dolaskom na fakultet.


Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je nastava na daljinu uspešno realizovana I objasnio da je neozbiljno otkazivati polaganje male mature.


Sve državne i privatne visokoškolske ustanove u Srbiji počinju da rade u petak, uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite od zaraze virusom korona. Pod istim uslovima počinju da rade i studentski domovi.


Koliko u Srbiji vredi znanje, koliko se vrednuju diplome, ali i koliko je trnovit put do uspeha, objasnila nam je Jelena Dumić, mlada naučnica vredna svake pažnje.


Studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od 15. Maja od 07:30 časova


Ispitivanje đaka u Austriji vezi sa nacizmom pokazalo je da 81 odsto nije znalo da odgovori šta je antisemitizam, ili su dali pogrešnu definiciju.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone