Makedonija
Makedonski kompozitor i muzičar Dragan Vučić preminuo je danas u 65. godini života od posledica koronavirusa na Klinici za zarazne bolesti u Makedoniji, u Skoplju.


U Severnoj Makedoniji očekuje se odluka predsednika parlamenta Talata Džaferija o tome da li će pozvati poslanike da se vrate u parlament, na inicijativu poslanika vladajućeg Socijaldemokratskog saveza (SDSM) i opozicionih partija Albanaca.Социјалдемократски савез Македоније и БЕСА потписали су данас коалициони споразум за парламентарне изборе 12. априла.


Северна Македонија у марту постаје пуноправна чланица НАТО, најавила је данас министарка одбране Радмила Шекеринска. Она је у интервјуу Телевизији Телма (телма.цом.мк) рекла да Влада у Скопљу очекује да Шпанија, као последња чланица НАТО почетком марта ратификује Протокол о приступању Северне Македоније Алијанси и истакла да то "потвђује добра вест" коју је добила.


У организацији Ловачке федерације Македоније одржан је 21. Форум ЦИЦ-а. Специјални гост на форуму је био почасни председавајући ЦИЦ-а г. Бернард Лозе и директор ЦИЦ-а г. Тамаш Марческу.


Македонија: ВМРО ДПМНЕ прогласила референдум великим фалсификатом – траже оставке Заева и министара полиције и рада и да се пре избора формира влада по „Пржинском моделу“ с мандатом од 100 дана.


 У случају нестабилности Македонија би могла да се распадне и то би био најгори сценарио догађаја, изјавио је у интервјуу за грчку телевизију ЕРТ министар иностраних послова Грчке Никос Коцијас. Према његовим речима, најбоља политика за будућност Балкана је сарадња Грчке и Македоније.


У првом обраћању по завршетку гласања, премијер Македоније Зоран Заев честитао је грађанима Македоније на успешном референдуму. Истовремено, испред Собрања окупљају се противници промене имена и славе резултата данашњег референдума који према њима није успео.


На званичној церемонији испред Владе Македоније Курца је дочекала застава Летоније, пренели су медији на албанском и македонском језику.


У месту Дебар у западној Македонији убијена је трочлана породица у њиховој кући, саопштило је у понедељак државно тужилаштво.


Немачка подржава договор Македоније и Грчке о решавању дугогодишњег спора који је био главна препрека за чланство Македоније у ЕУ и у НАТО.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone