Makedonija
U Severnoj Makedoniji u ponoć je počela trodnevna predizborna tišina pred parlamentarne izbore, koji će biti održani u sredu, 15. jula.


Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je danas mogućnost da „ovih dana“ Vladi bude preporučeno ponovno uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom.


Vlada Severne Makedonije proglasila je danas krizno stanje na severnim i južnim graničnim prelazima zbog povećanog ulaska i prometa migranata kroz zemlju.


Severna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana.


U tvrđavi Kale iznad Skoplja tokom vikenda osvanula je svetleća reklama kojom se traži da Albanac postane premijer Severne Makedonije.


Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče saopštio je da će policijski čas od danas ponovo biti na snazi u toj zemlji zbog pandemije virusa kovid 19.


Srbija je otvorila svoje granice, te građani Severne Makedonije ponovo mogu u našu zemlju, dok naše građane po ulasku u tu zemlju čeka izolacija.


Mediji u Severnoj Makedoniji pišu o skandalu pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministarke odbrane Radmile Šekerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske OVK (UČK) u Kičevu.


Tužilaštvo Severne Makedonije traži da se lekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 evra jer je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbiljanja pandemije korona virusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju, gde je bila direktor.


Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski smenio je čitav Savet za filateliju, a markica sa slikom karte ustaške Nezavisne Države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji  Dragan Jaćimović.


Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je smenio čitav savet za filateliju, a markica sa slikom karte Nezavisne države Hrvatske je poništena, rekao je ambasador BiH u Severnoj Makedoniji Dragan Jaćimović za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV).


Skandirajući "Nikada Severna, samo Makedonija" članovi navijačkih grupa "Komiti" i "Vojvode" sprečili su potpredsednicu vlade i ministarku odbrane Severne Makedonije Radmilu Šekerinsku da medijima da izjavu nakon što je položila cveće na grob revolucionara Goce Delceva u crkvi Svetog spasa u Skoplju.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone