Kultura
Radio drama "Kosingas", po istoimenim knjigama pisca Aleksandra Tešića, biće prikazana na Međunarodnom dramskom radio festivalu "Grand Prix Nova" u Bukureštu.


Umetničko leto na Tašmajdanu počeće muzičkim spektaklom - "Mamma mia" Pozorišta na Terazijama, koje otvara ovu letnju pozornicu sa dva izvođenja zaredom, 25. i 26. juna od 21.00 čas.


Udruženje književnika Srbije organizuje prvi javni događaj nakon vanrednih mera usled pandemije korona virusa. Reč je o tribini posvećenoj stvaralaštvu za decu i mlade uz podsećanje na stihove velikana dečje poezije Duška Radovića i Dragomira Đorđevića.


Bugarski pisac i novinar Ognjan Stamboliev optužio je Rusiju za „ignorisanje“ uloge Bugara u prosvećivanju Slovena i stvaranju ruske književnosti, kao i za „prisvajanje ćirilice“.


Odgovarajući na pitanja sa Instagrama u okviru jedne emisije u kojoj je gostovao, Miloš Biković bez mnogo premišljanja istakao je kako bi prihvatio ulogu Arkana na filmu.


Dušanov zakonik usvojen je pre 671. godinu na sutrašnji dan, te se tradicionalno 21. maj obeleževa kao Dan pravosuđa Srbije, a tim povodom izdavačka kuća Mladinska knjiga priprema bibliofilsko izdanje Dušanovog zakonika čije je predstavljanje najavljeno na jesen.


Bijenale u Veneciji zvanično je odložilo 17. Međunarodnu izložbu arhitekture za 2021. godinu, a najavilo je i novi daum 59. Bijenala umetnosti, koje će biti održano tek 2022. godine.


Umetnička inicijativa dramskih umetnika iz Srbije i Kine "Umetnost i prijateljstvo", inspirisana prijateljstvom dve zemlje, predstaviće 21. maja na Svetski dan kulturne različitosti za dijalog i razvoj UN, dva videa na kineskom i srpskom jeziku koji su sačinili u vreme izolacije


Diskografska kuća "Ajland rekords" (Island Records) organizovaće humanitarna onlajn aukcija 21. maja pod nazivom 'One love covid 19 relief'.


Na konkursu ‘Gradovi u fokusu 2020’ Ministarstva kulture i informisanja izdvojeno je 83,4 miliona za objekte namenjene kulturi u 22 grada širom Srbije.


Kao što o Franji Tuđmanu i Aliji Izetbegoviću već posteje serije od 11. juna najavljeno je snimanje i serije o Slobodanu Miloševiću. Serija "Porodica" reditelja i scenariste Bojana Vuletića opisuje poslednje dane Slobodana Milošević na slobodi, pred izručenje Hagu 2001. godine.


Međunarodni dan muzeja obeležava se 18. maja, a tim povodom Muzej Jugoslavije omogućiće svim sugrađanima i sugrađankama slobodan ulaz danas, kao i u četvrtak i petak 21. i 22. maja od 10 do 18 časova.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone