Hrvatska
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović položio je vence na groblju Mirogoj u Zagrebu, ali je odbio da ode na grob prvog predsednika te zemlje Franje Tuđmana.


-Dovoljno je da građani Srbije rezervišu smeštaj u Hrvatskoj, pokažu dokaz na granici gde i kod koga idu i mogu ući u zemlju i otići na more- kaže Krunoslav Capak, vodeći hrvatski epidemiolog.


U noći između petka i subote na kupalištu vinkovačkog jezera Banja, nekoliko stotina maturanata slavilo je kraj srednjoškolskog školovanja. Policija navodi kako ih se okupilo oko 600, ali u Sportsko-ribolovnom društvu Jezera Banja tvrde da ih je bilo 2.000, javlja Glas Slavonije.Advokat Tomislav Kasalo iz Splita doživeo je veliku neprijatnost kada je pod njegov automobil sinoć podmetnut požar.


Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da se zbog salmonele iz prodaje povlače odreske pilećeg filea od prsa od 400 grama, Perutnine Ptuj, koje je na tržište stavio Lidl.


Aleksandar Stanković, novinar oštar na jeziku i voditelj kultne emisije "Nedeljom u 2" na Hrvatskoj radio-televiziji koja se i u Srbiji pomno prati, govorio je o tome koga bi danas rado zvao u emisiju, zašto srpskog predsednika Aleksandra Vučića ne bi, šta misli o relativizaciji ustaštva i da li mu se i danas "fućka za srpstvo i hrvatstvo".


Hrvatski MUP negirao je danas pisanje britanskog Gardijana da policajci migrantima crtaju krstove na glavi, navodeći da se radi o još jednoj u nizu neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije u postupanju prema nezakonitim migrantima.


Hrvatska Seizmološka služba zabeležila je u sredu ujutru prilično jak potres magnitude 3,9 po Rihteru, s epicentrom na području hrvatskog primorja, deset kilometara severozapadno od Crikvenice.


U tišini, bez mnogo pompe, Hrvatska je pre četiri dana neformalno otvorila svoje granice za turiste, iako je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović juče najavio da će Evropa na nivou cele Unije tek danas doneti odluku o tome kako će se ovog leta obavljati turistički promet.


Hrvatska policija sprejem crta krstove na glavama tražilaca azila koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku, preko granice iz BiH, pise Gardijan. Britanski list navodi da su humanitarni radnici, lekari i zvaničnici Ujedinjenih nacija (UN) dokumentovali sistematsko zlostavljanje i nasilje koje čini policija nad migantima.


Hrvatska policija bojom u spreju crta krstove na glavama migrantima koji traže azil prilikom pokušaja prelaska granice iz Bosne, tvrdi "Gardijan". Objavljene su brojne fotografije incidenta kojeg su mnoge organizacije za ljudska prava opisale kao "najnovije ponižavanje" hrvatskih vlasti migranata koji putuju balkanskom rutom.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone