Evropa
Izgledi za drugi talas infekcije korona virusom širom Evrope više nije daleka teorija, izjavila je Andrea Amon, direktorka Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji je odgovoran za savetovanje vlada o kontroli bolesti.


Stanovnici Barselone koji žive najdalje kilometar od tamošnjih plaža od sutra će na njima ponovo moći da se sunčaju, najavile su gradske vlasti. Osim sunčanja, biće dozvoljeno i korišćenje plaža u "rekreativne svrhe", ali uz pridržavanje mera društvenog distanciranja.


Bundestag je u sredu raspravljao o produženju misije Bundesvera unutar KFOR-a, što je još jednom ukazalo na to kako nemački zakonodavci vide rešenje političkog sukoba Srbije i Kosova.


Evropska komisija preporučila je da se otvaranje granica unutar Evropske unije sprovede u dve faze.


Na hiljade sezonskih radnika iz Istočne Evrope trenutno radi na nemačkim poljima i često, žive i rade u veoma lošim uslovima. Nekoliko diplomatskih predstavništava zemalja iz kojih potiču sezonski radnici, požalilo se Nemačkoj saveznoj vladi.


Nemačka vlada zabranila je aktivnosti grupe Hezbolah na svojoj teritoriji i proglasila je terorističkom organizacijom, saopštilo je danas nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Nakon dva meseca karantina, uvedenog radi sprečavanja širenja virusa Kovid-19, picerije u Napulju, rodnom mestu pice, ponovo rade.


Nemački Špigl u tekstu "Haos u američkom protektoratu" piše da američki predsednik Donald Tramp zaoštrava kurs bivših američkih predsednika i da preko specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela želi da nađe trajno rešenje.


Austrija neće produžiti restriktivne mere i ograničenja slobode kretanja posle 30. aprila.


Svima nam je jasno da je Covid-19 novi virus koji se i dalje istražuje i ispituje, a ujedno je već počeo da mutira što dodatno otežava pronalaženje leka i vakcine. Ali, polako smo već svi sluđeni, zbog upozorenja, preporuka, pravila i naravno prognoza kada ćemo moći da se vratimo normalnom životu.


Nemci su konačno prestali da gomilaju zalihe testenine i toalet-papira. I dalje se traže sapun i sredstva za dezinfekciju, ali se, po statistici, uočava i veća potražnja za nekim drugim proizvodima. Recimo za kondomima.


Ursula fon der Lajen kaže da je EU, uprkos početnoj nespremnosti, u prehodne četiri nedelje uradila više nego tokom prve četiri godine prethodne krize.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone