Ekonomija
Ruska Vlada predstavila je plan oporavka ekonomije zbog pandemije virusa korona koji se sastoji iz devet celina i predviđa 500 najrazličitijih koraka.


Prema novim kriterijumima struju će po nižoj ceni plaćati i domaćinstva koja to pravo nisu imala do sada.


Aviokompanija Er Srbija saopštila je da će, zbog povećane potražnje, u periodu do 14. juna povećati broj letova na pojedinim linijama do kojih u ovom trenutku leti.


Fond za razvoj Republike Srbije odobrio je novih 78 kredita za likvidnost od ukupno 399 miliona dinara kroz liniju finansijske podrške u uslovima izazvanim pandemijom COVID-19, objavio je taj Fond.


Dušan Mihailović, direktor Direkcije za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima: Eurobanka odobrava kredite na rok do 36 meseci, uključujući grejs period, uz povoljne kamatne stope


U Srbiju je, prema podacima Saveza udruženja pčelarskih organizacija, samo krajem aprila jedna domaća kompanija uvezla 40 tona cvetnog meda iz Moldavije.


Srbija troši četiri do pet puta više energije od proseka EU i još uvek ima 300.000 kuća koje nisu termički izolovane.


Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV) obavestio je "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne aviokompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", saopštio je "Montenegro erlajns".


Osiguravajuće kompanije su poštovale preporuku Narodne banke o odlaganju uplata klijenata u vreme pandemije. To potvrđuje zanemarljiv broj pritužbi toj instituciji, u kojoj procenju da je sektor osiguranja stabilan, trenutni pad je nadoknadiv, osim u broju prodatih putno zdravstvenih polisa.


Osnivač i vlasnik Facebooka, Mark Zakerberg, povećao je svoje bogatstvo i tokom pandemije koronavirusa i pretekao Vorena Bafeta i Bernara Arnoa, pokazuje najnovija Blumbergova lista milijardera.


Nekoliko klijenata banaka koje posluju u Srbiji dobilo je imejl koji im navodno šalje banka sa obaveštenjem o deviznom prilivu na njihov račun.


Vlada Srbije na vreme je obezbedila 5,1 milijardu evra kako bi olakšala privrednicima i građanima period krize zbog pandemije.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone