Društvo
Izvesni P.V je na sajt trezora poslao svoje podatke kako bi mu kao i svim građanima bile isplaćene 100eura, ali je na sajtu uvek pokazivalo grešku, kada je otišao tamo lično, čekalo ga je veliko iznenađenje.


U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 27 novoobolelih od korona virusa, a jedan je preminuo. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 11.412 pozitivanih na virus a preminulo je 243 osobe.


Kina je već mesecima u žiži javnosti zbog pandemije korona virusa za koju se veruje da je potekla upravo iz ove zemlje, i to sa pijace u Vuhanu.


Krizni štab je odlučio da se dozvoli okupljanje do 1.000 ljudi na otvorenom prostoru, uključujući i okupljanje publike na sportskim događajima na otvorenom. Osim toga, ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je i mogućnost odlaska đaka na ekskurzije u Srbiji.


Škole obavestile đake da će gradivo učiti do 16. juna, umesto do petka. Roditelji ogorčeni, u Ministarstvu tvrde da nastava nije obavezna


Marks i Engels imali su u Srbiji status polubogova, u nebesa su ih uznosili i oni koji ih nikada nisu čitali. A ono što su pisali o Srbima, gurano je "pod tepih". Prosto je neshvatljivo da Srbi tako nekritički "zavole" one koji su ih otvoreno mrzeli. U svojim tekstovima, Marks i Engels o Srbima pišu s omalovažavanjem i prezirom, pa čak i s pakošću i mržnjom.


Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je u Novoj Varoši da će se uskoro pristupiti rešavanju problema koji ima veliki broj poljoporivrednika.


Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da nema mesta kalkulacijama i polemici u vezi s derivacionim mini-hidroelektranama u zaštićenim područjima i dodao da je još jedan argument protiv njihove izgradnje i činjenica da Srbija u regionu Balkana ima najmanje površinskih autohtonih voda.


U okviru panela "U susret drugom talasu" izbila je rasprava među članovima našeg Kriznog štaba dr Branimira Nestorovića, dr Darije Kisić Tepavčević i dr Predraga Kona.


Sve beogradske pijace koje se nalaze u sistemu Gradskih pijaca od ponedeljka 1. juna počinju da rade po ustaljenom režimu rada.


Kada je reč o pomoći države od 100 evra, predsednik Aleksandar Vučić rekao je za Pink da će se naći način da novac dobiju i oni kojima su lične karte istekle, ali pod uslovom da podnesu zahtev za produžetak važenja ovog dokumenta.


I pored zabrane zapošljavanja do kraja 2020.godine, Vlada Srbije dala je saglasnost da se u radni odnos na neodređeno vreme primi 455 negovateljica i 127 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone