Crna Gora
Organizacija ,,Ne damo Crnu Goru” je u svom proglasu kojim se predstavila javnosti naglasila da će se boriti protiv svih oblika diskriminacije, a posebno za poštovanje prava na slobodu ispovedanja vere, slobodu javne reči, slobodu okupljanja i iskazivanja građanskog nezadovoljstva.


Država Crna Gora preko policije u Bijelom Polju i tamošnjih vlasti, poslala je za samo 24 sata jasnu poruku svojim građanima, koja treba da zabrine slobodnu Evropu, čiji diplomatski predstavnici akreditovani u Podgorici, izgleda da različitim dioptrijama gledaju na sve što se godinama unazad dešava u ovoj državi.


Kotorski vatrogasci gase požar na brdu San Đovani koji je izazvala bakljada, povodom proslave Dana državnosti, na kotorskim bedemima.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću 13. jul - Dan državnosti Crne Gore, saopšteno je iz Predsedništva Crne Gore.


Nepoznati mladići okupili su se ispred Hrama u Podgorici sa crnogorskim zastavama. U Mitropoliji crnogorsko-primorskoj niko ne zna o kakvom skupu je reč.


U Bijelom Polju uhapšeno je nekoliko momaka koji su učestvovali u auto-litiji.


Lider opozicione crnogorske partije Nove srpske demokratije Andrija Mandić reagovao je na intervjuu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.


Crna Gora ima mnogo značajnih datuma u svojoj istoriji ali svakako su značajni 13.jul 1878.godine i 13.jul 1941.godine.Oba ova praznika su ujedinjena u jednom; odbrana časti i dostojanstva iskonske pravoslavne Njegoševske Crne Gore i njenih temeljnih hrišćanskih vrijednosti.


Nemački turista Daniel Reihert (31), koji je izjavio za crnogorske medije da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na graničnom prelazu stavio 50 evra, noćas je lišen slobode zbog sumnje da je prekršio mere Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.


Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da zbog složene epidemiološke situacije u Srbiji, pooštri uslove za ulazak u Crnu Goru iz Srbije osobama koji dolaze nekomercijalnim i povremenim vazdušnim saobraćajem (tzv. generalna avijacija), saopšteno je iz Vlade Crne Gore.


Radoje (Novakov) Raičević-Šćekić iz Gornjih sela kod Berana poznat je kao dobrovoljac, koji je iz daleke Amerike došao da brani Srpstvo i otadžbinu u Prvom svetskom ratu.


Tridesetjednogodišnja Maja Š. stradala je danas u pomorskoj nesreći u budvanskom akvatorijumu. U sudaru manje jahte i barke, povređen je i Vladan Stanišić, koji je sa stradalom bio u barci.


  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone