Црна ГораOd početka izbijanja epidemije novog koronavirusa u Crnoj Gori, dje su žrtve DOVID-19, stoji u izvještaju i Nacionalnog koordinacionog tela i Instituta za javno zdravlje. Međutim,Glas Amerike u svom izvještaju navodi da je u Crnoj Gori, pet ljudi preminulo od COVIDA 19.


Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka uhapšen je M.R, saopšteno je iz tužilaštva u Podgorici.


Vlada Crne Gore otvorila je SMS liniju za donacije u borbi protiv virusa korona, a iako je odluka objavljena tek juče, ona je već izazvala oprečne reakcije. Jedan od onih koji joj se protive je opozicioni političar Vladislav Dajković.


Vlada je putem Tvitera objavila da je dopremljeno 17 tona medicinske opreme, iako je preko ove društvene mreže saopšteno da u Crnu Goru stiže 19 tona pomoći u borbi protiv virusa korona.


Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je rođendansku čestitku NATO-u u kojoj poručuje alijansi da je „crna rupa civilitacije.


Za razliku od Slovenije I Srbije, Crna Gora je tokom pandemijske krize prouzrokovanom virusom Covid-19 u početku prikrivala podatke o obolelima odnosno zaraženima, jedno vreme sebe je predstavljala kao jednu od retkih zemalja, koja nema obolelih odnosno zaraženih, ukazuje se u najnovijoj analizi Instituta IFIMES.


Koronavirusom u CG dosad je zaraženo 10 zdravstvenih radnika - šest lekara i četiri medicinske sestre, dok je 237 njih u kućnoj izolaciji.


Mole Markovića da im obezbedi zaštitne maske kojima se ministarska deca razbacuju


Crnogorski političar ogorčen na Milovu propagandnu mašineriju


Prema podacima Centralne banke (CBCG), obavezna rezerva banaka na kraju februara iznosila je 255,7 miliona evra. Od ukupnog iznosa na računima obavezne rezerve banaka u zemlji izdvojeno je 58,4 odsto, a na računima CBCG u inostranstvu 41,6 odsto. Prosečno stanje ukupnih depozita banaka u januaru, koji čine osnovicu za obračun obavezne rezerve, bilo je 3,45 milijardi evra.


Nisu poštovali privremene mere za suzbijanje pandemije virusa korona


Odluka potpredsednika Vlade CG Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć Srbije predstavlja smrtnu presudu za ljude, ocenio je Andrija Mandić.


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета