БиХ


Predsedništvo BiH predložilo je Savetu ministara BiH da sa međunarodnim institucijama započne razgovore o mogućem moratorijumu ili odlaganju obaveza kredita za ovu godinu, pišu Nezavisne novine.


U sarajevskom naselju Velešići u večernjim satima došlo je do fizičkog obračuna između više osoba, od kojih su dve povređene.


Dva velika požara danas su zahvatila šume na području Tuzle i Gračanice. Za razliku od Gračanice gde su se vatrogasci uspeli uhvatiti ukoštac sa vatrom, požar u Tuzli i dalje je aktivan.


Svetska banka podržaće Bosnu I Hercegovinu (BiH) sa 35,6 miliona dolara za projekat hitne podrške zbog epidemije korona virusa u BiH, kažu u Ministarstvu finansija i trezora BiH.


Predstavnici MMF-a obavestili su Savet ministara Bosne i Hercegovine (BIH) da je izvesno povećanje sredstava odobrenih BiH kroz instrument za brzo finansiranje sa 50 odsto na 100 odsto uplaćene kvote, odnosno sa 165 miliona evra na 330 miliona evra, a najavljeno je da će se o tome Odbor direktora MMF-a izjasniti u ponedeljak, 6. aprila 2020. godine, prenosi indikator.ba.


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao da će sutra stići drugi kontingent opreme za mobilnu bolnicu.


U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 575 slučajeva zaraze korona virusom, od čega su danas registrovana 42 slučaja.Trgovačka zarada ne sme da prelazi nivo koji je imala 5. marta 2020.


Vlada Srbije je na današnjoj sednici odobrila izvoz kvasca, kao i donaciju natrijum hlorida Republici Srpskoj u cilju brobe protiv virusa Kovid-19.


Tužilac i islednik iz Posebnog odseka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policajcima Sipe preduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se sprečilo moguće pranje novca.


Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine uputilo je zvanični zahtev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije, putem Koordinacionog centra za hitne slučajeve (ERČ).


Временска прогноза

Курсна листа

Анкета