Град Јагодина ангажовао волонтере за помоћ старијим и болесним грађанима

Palma-jagodina

ИЗВОР: Принт Сцреен Јутјуб

Град Јагодина је увек био и биће уз своје грађане и моли све грађане да поштују одлуке надлежних органа, да се не шири паника и да се не шире дезинформације “, закључио је Марковић
У Скупштини града Јагодине данас је одржан састанак Кризног штаба града Јагодине, коме је председавао председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, а присуствовали су градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и члан Кризног штаба и шеф одборничке групе СНС Никола Радосављевић.

Састанак је одржан са представницима Војске Србије, Полицијске управе у Јагодини, Безбедносно информативне агенције у Јагодини, начелницима управа града Јагодине, директорима јавних предузећа, основних и средњих школа, Дома здравља и Опште болнице у Јагодини, Центра за социјални рад и секретаром Црвеног крста у Јагодини.

„Констатовано је да ће град Јагодина спроводити све мере у складу са Одлуком највиших државних органа о Ванредном стању у Србији, те да у овом тренутку нема заражених корона вирусом на територији града Јагодине. Кризни штаб града Јагодине доно је одлука да град Јагодина ангажује волонтере који ће на територији града Јагодине помагати старијим и болесним лицима и онима који су угрожени.

Сва лица која су угрожена и она која се налазе на списку Центра за социјални рад, могу да се јаве на телефоне 062 789003, 062 789086, 064 8197024, 064 8197117 и 064 8197252, како би им се доставило оно што је потребно у виду хране и дезинфекционих средстава. Град Јагодина ће купити одређену количину средстава за дезинфекцију за своје грађане“ изјавио је након седнице Кризног штаба града Јагодине, председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.


„Рад угоститељских локала на територији града Јагодине биће усклађен са уредбом Владе Србије, коју очекујемо. Одлучили смо да упутимо допис свим страним држављанима који се налазе на територији града Јагодине, да уколико желе да напусте територију Републике Србије да више не могу да се врате на наша подручја док траје Ванредно стање. Ради се о страним држављанима који су смештени у хотелима или приватним апартманима у Јагодини, а раде у страним компанијама у Јагодини или на изградњи гасовода“Турски ток“.

Град Јагодина је увек био и биће уз своје грађане и моли све грађане да поштују одлуке надлежних органа, да се не шири паника и да се не шире дезинформације “, закључио је Марковић

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Karl Bild, bivši premijer Švedske izazvao je lavinu reakcija, jer je na svom tviter profilu napisao omalovažavajuži post na račun Srba i borbe za očuvanje Kosova i Metohije.

Kinološki savez Srbije se uključio u borbu prodiv epidemije korona virusa. Ova organizacija koja okuplja sve ljubitelje i odgajivače rasnih pasa u Srbiji je donirala 3.000.000.00 dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za kupovinu respiratora i medicinske opreme i tako dala svoj doprinos u cilju borbe protiv COVID-a 19.

Dokle god Severna Makedonija ne priznaje bugarske korene svog jezika, koji su veštački stvorili srpski akademici 1945. godine, Bugarska je neće pustiti u EU, izjavio je stručnjak za međunarodne odnose, bugarski novinar Velizar Enčev

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета