Diskriminacija prema turistima: U Crnu Goru malim avionima mogu bogati i ne idu u izolaciju

Budva, primorje, crna gora, more, VIKI

Foto: Wikipedia

Još jedna od mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), koja se može smatrati diskriminatorskom, što nadležni i priznaju, nedavna je odluka da se dozvoli dolazak malih aviona i helikoptera, do 10 sedišta, u Crnu Goru, pišu podgoričke Vijesti.

Tim letelicama mogu da dođu samo bogati ljudi, koji neće morati u karantin, dok na primer crnogorski građani, koji se i dalje vraćaju iz inostranstva, moraju u izolaciju, čak iako imaju negativan test na koronu, navodi list.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), Televiziji Vijesti su objasnili da je reč o prvoj u nizu mera popuštanja restrikcija u avio-saobraćaju i da se ona odnosi na vrlo mali broj ljudi, koje mogu lako pratiti.

Priznaju, ipak, da su oni u povlašćenom položaju u odnosu na ostale putnike.

"Navedena mera u određenom delu zaista se može smatrati pozitivnom diskriminacijom osoba koje dolaze na ovaj način, ali je neophodno posmatrati je samo u svetlu postepenog popuštanja", istakli su u IZJ.

Kako su naveli, ako se ovaj način dolaska stranih gostiju pokaže kao validan i izvodljiv, vrlo je moguće da će biti primenjivan i na druge putnike.

(Izvor Tanjug)

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Crnogorski pomorci, više od 20 njih, smešteni su u karantinu Vučje u Nikšiću. Oni su zapretili štrajkom glađu zbog uslova u kojima borave.

Nakon pandemije korona virusa, kao i zbog neizvesne situacije sa drugim talasom ovog virusa, ljudi su u neverici: da li je uopšte pametno negde otputovati, kako se zaštititi i koliko je zapravo cela ova situacija realna...

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone