Бродови „испливали“ усред пустиње, мистерија за научнике (ВИДЕО)

Vojni brod Piksa

Извор: Пиксабеј

Научници су наишли на тешку загонетку када су у Казахстану набасали на групу великих бродова усред пустиње.

Научници су наишли на тешку загонетку када су у Казахстану набасали на групу великих бродова усред пустиње.
 

До решења те мистерије, која је истраживачима задала озбиљну главобољу, дошло је кад су научници одлучили да простудирају историју овог региона и погледају сателитске снимке из времена Хладног рата.

Фотографије које је снимио сателит „Квикбрд“ јасно су показале четири велика пловила насукана у песку, стотинама километара далеко од Аралског језера.

 

„Тешко је појмити шта се дешава на овој слици. Имате огромну пустињу у којој не очекујете да уопште има воде, а онда се у сред ње појављује флота зарђалих бродова“, изјавио је канадски истраживач Џорџ Курунис за „Дејли стар“.

Међутим, мистерија је врло брзо решена кад су научници погледали сателитске снимке тог дела Казахстана из времена Хладног рата и открили да се Аралско језеро некада простирало и на ту област и да су су бродови били прекривени водом.

Глас јавности / Новости / од 07.09.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ova godina obeležena pandemijom korona virusa protresla je Ameriku iz temelja, ali imajući u vidu da Amerikanci kroz 100 dana biraju svog budućeg predsednika, ponovo se otvorilo pitanje prokletstva indijanskog poglavice koji je još pre više od 150 godina bacio kletvu da svaki predsednik koji bude izabran u godini sa nulom, neće živ dočekati kraj mandata.

Pitanje slobodne volje i čovekovog uticaja na sopstveni životni put je staro koliko i čovek. Odgovore su dale religije a postoje i ezoterična učenja, kao i zaključci psihijatrijskih istraživanja. Od čuvene Heraklitove izreke “karakter je čoveku sudbina” do lajfkoučing mantri u savremenom dobu u kojima se govori da čovek može bukvalno sve prošlo je dosta vremena, ali je, ipak, rešenje samo jedno –

Ко каже да је само пролеће доба кад избацујемо вишак ствари и правимо ред у дому? Јесен може бити право време да избацимо нагомилане ситнице и дозволимо простору да продише пред зиму.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета