Verovali ili ne, neka hrana koja je vrlo zdrava nekada može doneti više štete nego koristi našem organizmu.
Ukoliko neku od narednih namirnica konzumirate u preteranim količinama, to može imati negativne posledice po zdravlje, zato pazite, piše Agroinfo.rs
Cimet
Ovaj začin sadrži kumarin koji šteti bubrezima i jetri, a u većim količinama može povećati rizik od nastanka raka.
Brokoli i kupus
Ove dve namirnice bi trebalo da izbegavate ukoliko patite od problema sa štitnom žlezdom. Kupus i brokoli sadrže tiocijanate koji ometaju apsorpciju joda.
Sir
Sirevi sadrže mnogo soli koje mogu dovesti do povišenog krvnog pritiska, a i puni su zasićenih masnih kiselina koje loše utiču na srce.
Spanać i blitva
Oksalati u spanaću i blitvi štete onima koji imaju problema s kamenom u bubregu i povišenim kalcijumom, pa je dobro da ih izbegavaju.