Glas Javnosti

OTROV ILI ZDRAVA ALTERNATIVA Šta u sebi krije supa iz KESICE?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Supa iz kesice je brz način da pojedemo nešto tečno ili da se ugrejemo tokom hladnih dana. Međutim, da li je ona uopšte zdrava?

Kada želimo da pojedemo nešto "na kašiku", ništa lakše nego da skuvamo supu iz kesice, ali da li je ona uopšte zdrava i šta može doneti našem otganizmu?

U trgovinama možete naći različite vrste supa, od onih sa rezancima, komadićima mesa, krem supe, pa do onih sa knedlama. Instant supe su česta tema, pa iako imaju i negativne karakterisitke, postoje i dobre strane ovog jela, piše Agroinfo.rs

Sastav supe, istina, nije zdrav i dobar po ljudsko zdravlje. U njima se nalazi dosta soli, ugljenih hidrata jer su rezanca napravljena od belog brašna, te hidrogenizovane biljne masti i pojačivači ukusa. Te transmasti predstavljaju glavnog krivca za veći rizik od metaboličkog sidnroma kod žena, dok visoka koncentracija soli i šećera može oštetiti ćelije i pospešiti zapaljenske procese u organizmu.

Naravno, ovakvi slučajevi se registruju kod onih koji supu jedu dva ili više puta nedeljno, a u naročitom riziku su žene.

Ako govorimo o povremenoj konzumaciji supe iz kesice, ona može biti vrlokorisna, naročito kod osoba koje pate od prehlade i povišene telesne temperature, povraćaju ili imaju dijareju, jer se njima nadoknađuju izgubljeni elektroliti. Osim toga, povremeno konzumiranje kod zdravih osoba takođe može dovesti do nadoknađivanja eventualno izgubljenih elektrolita.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od naučnik u 14.12.2021 13:54:01 h
     0 

Pa gde si bio kada sam se ženio, kad sve znaš, ala ma mlaže.Dosta više šta valja, a šta ne.Pun mi Vas je ctojko, ko WC muva. Novinarstvo je otišlo u Hondurac.
AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP