Glas Javnosti

MOĆNA FORMULA ZA ZDRAVLJE: Čaj koji će vam olakšati disanje i podići imunitet ODMAH

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

U prirodi treba tražiti moćnog saveznika. Ona nam je dala najbolja sredstva koja nam pomažu da se lečimo i ublažimo bolna stanja organizma.

Borove iglice su veoma korisne za prevenciju i lečenje raznih zdravstvenih tegoba, ali i za poboljšanje opšteg stanja organizma. Jačaju imuni sistem, regulišu krvni pritisak, dobre su za inhalaciju i ispiranje grla, piše Agroinfo.rs

Čaj od borovih iglica

Od borovih iglica se pravi lekoviti čaj koji organizmu donosi brojne koristi. Prepun je antioksidanata, te vitamina C i A kojih zapravo ima 4-5 puta više nego u soku pomorandže. Pročišćava disajne puteve i jača imunitet. Čaj je odličan protiv kašlja, promuklosti i lakših oblika bronhitisa. Osim lekovitosti, ovaj čaj sadži male količine kofeina tako da podiže raspoloženje i koncentraciju, a zbog etarskih ulja ugođaj u ukusu i mirisu su zagarantovani. 

Priprema čaja

Čaj se priprema tako što se vrh grančice sa dvadesetak iglica opere i doda u vrlo toplu vodu, koja nije proključala. Ukoliko vam je lakše za zarazmeru, koristite tri šolje vode i pola šolje svežih iglica. Nikada nemojte kuvati čaj od borovih iglica da se ne bi uništio vitamin C. Ostavite čaj da odstoji pola sata, procedite ga i pijte od dva do tri puta dnevno, sa medom ukoliko vam tako prija više. Pri odabiru iglica budite pažljivi da ih ne pomešate sa iglicama drveta tise jer su one otrovne.

Istočni beli bor je uobičajen, lako se prepoznaje po tome što njegove iglice rastu u pet grupa, te se od njih pravi ukusan čaj. Starije iglice imaju veće koncentracije vitamina C, ali je ukus ovakvog čaja gorak. Ako koristite mlađe iglice bora, čaj će biti slađi i pitkiji. Mlađe iglice su zelene i jako zelene boje, nalaze se ne samim vrhovima grana, dok su starije iglice tamnije, zagasitije i nalaze se u dnu grana. 

BONUS VIDEO: DRAGAN PETROVIĆ – DA LI NAS ČEKA TREĆI SVETSKI RAT?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP