Glas Javnosti
posta

BILJNE MEŠAVINE ZA ZDRAVE BUBREGE I BEŠIKU: Laki načini da se rešite upornih infekcija

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Bubrezi igraju esencijalnu ulogu u filtriranju otpadnih materija i viška vode iz organizma, ali su isto tako bitni i za filtraciju krvi.

Smatra se da jedna četvrtina ukupne zapremine krvi prolazi kroz bubrege na dnevnom nivou. To znači da će bilo kakve smetnje u radu bubrega potencijalno dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, prenosi Agroinfo.rs

Upala bubrega simptomi: Početni simptomi su lagana drhtavica zatim drhtanje duž celog tela uz pratnju povišene temperature, često je prate bolovi u mišićima,bolovi u zglobovima kao i bol u bokovima.

Javljaju se i prateće iritacije u većoj ili manjoj meri: peckanje pri mokrenju ,otežano mokrenje, učestalo mokrenje,nemogućnost mokrenja i bol nakon mokrenja

Kamen u bubregu i pesak u bubregu karakterišu  drugačiji bolovi tj. grčevi u stomaku koji stoje u jednoj tački, dok je upala bubrega pracena podmuklom boli koja se iz bubrega širi ka bešici.

Beli luk leči bubrege

Svež beli luk sadrži alicin koji ima anlibakterijsko, antivirusno i antifungicidno dejstvo pa je odlično sredstvo protiv raznih vrsta infekcija.

Beli luk u vinu

Istucati tri glavice neoljuštenog belog luka, preliti ih sa 3 dl belog vina i kuvati dok polovina tečnosti ne ispari. Ostaviti da se ohladi pa procediti. Svakodnevno piti po kašičicu tinkture ujutru na prazan stomak.

Biljka Echinacea

Echinacea je jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka na svetu, a sadrži aktivne sastojke koji efikasno deluju protiv infekcija mokraćnih kanala.

Unsplash

Osobe koje imaju  pesak u bubregu ili se muče sa  kamenjem u urinarnom traktu treba što češće da jedu smokve, najbolje sveže jer su odlični čistači bubrega i bešike.

Samleti 500 g svežih ili sušenih smokava i pomešali ih sa kašikom cimeta u prahu. Uzimati po kasiku mešavine tri puta dnevno pre jela.

Takođe možete samleti pet svežih smokava i pomešati ih sa tri kašičice mlevenih badema i pojesti smesu. Preporućuju se svakodnevno konzumiranje ove mešavine tokom tri nedelje.

BILJNE MEŠAVINE kod Infekcija bubrega

• Pomešati po kašiku sitno iseckane mlade kukuruzne svile, korena broća, lista rastavića, lista peršuna i nadzemnog dela troskota, pa sve preliti sa 1,2 litara ključale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i pili po 2 dl čaja pre doručka, ručka i većere, kao i posle rućka i pre spavanja.

• Pomešati po kašiku sitno iseckanog cveta belog sleza, lista i cveta strižuše, lista i korena maslačka, nadzemnog dela hoću-neću, lista breze i lista rastavića, pa sve preliti sa 1,41 ključale vode. Ostaviti poklopljeno 90 minuta, procediti i piti po 2 decilitra čaja tri puta dnevno pre i posle jela.

BILJNE MEŠAVINE kod infekcija bešike 

1. Pomešati po kasiku sitno iseckanog lista peršuna,lista koprive, lista bokvice i mahuna boba, pa sve preliti sa 7 dl kljućale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i piti po 2 decilitra čaja pre doručka, ručka i večere.

2. Pomešati po kašiku sitno iseckanog cveta i lista kičice, cveta zove, lista i cveta bosiljka, cveta i lista zečje lobode, pa sve preliti sa 7 decilitara ključale vode. Ostaviti poklopljeno dva sata, procediti i piti po 2 decilitra čaja pre doručka, ručka i večere.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR