Glas Javnosti

JEDETE GA SVAKODNEVNO, A NISTE SVESNI KOLIKO VAM ŠTETI: Ovo VOĆE je katastrofa za vaš IMUNITET

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Ne samo da nije zdravo, već može da bude i vrlo štetno.

U hladnom periodu, veoma je važno da vodite računa o svom imunitetu. Trebalo bi da se trudite ds u svoj organizam unosite što više vitamina C i D3.

Većina ljudi smatra da je voće adekvatan izvor ovih vitamina, i ne greši. U voću ga zaista ima u velikim količinama.

Međutim, nije svako voće dobro, kako tvrde nutricionisti. Određene vrste voće mogu da deluju upravo suprotno i da čak naruše vaš imunitet.

Obratite pažnju kada sledeći put odete u prodavnicu. Dobar izbor je samo ono voće koje je sezonsko i sa podneblja na kojem živimo.

Voće i povrće koje je sazrevalo na veštački način može da naruši imuni sistem. Prema rečima nutricionista, grešite ako mislite da će  jagode i drugo voće karakteristično za proleće i leto, koje kupujete u toku zime po marketima, imati isti efekat na vaše zdravlje, kao kada ih kupujete u njihovoj sezoni.

Pomoću različitih pesticida i hemikalija, omogućava se veštačko, ubrzano sazrevanje plodova. Sigurni smo da te pesticide ne želite u svom organizmu. Da bi ti plodovi bili zreli, očekivane boje i mirisa, prskane su i punjene različitim hemijskim sredstvima.

Zato je najbolje rešenje da se za prolećne i letnje plodove strpite do naredne sezone. Samo tako ćete biti sigurni da uzimate proizvod koji želite.

Unošenjem tih hemikalija tokom dužeg vremenskog perioda, štetite svom organizmu.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR