Glas Javnosti

POVRĆE POSEBNE MOĆI : Prija crevima i ima veliki broj vitamina

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

U 100 grama sirovog karfiola dominira voda (92,07 grama), a u istoj količini ovog povrća nalazi se i 1,92 grama proteina, 57 miligrama folne kiseline, 4,97 grama ugljenih hidrata, dva grama vlakana i 1,91 gram šećera

Karfiol je siromašan mastima - u 100 grama sirovog povrća ima svega 0,28 grama masnoća i svega 25 kalorija, ali je s druge strane bogat vitaminima B6, C i K.

Takođe je bogat fitohemikalijama i antioksidantima, prirodnim jedinjenjima za koja se veruje da imaju značajnu ulogu u prevenciji hroničnih bolesti. piše Healthstories.gr.

Zbog visokog sadržaja vlakana karfiol može da bude od pomoći u snižavanju holesterola i povišenih vrednosti krvnog pritiska. Neophodno ga je, naravno, jesti svakodnevno nauštrb namirnica koje negativno utiču na skok holesterola i krvnog pritiska prenosi Telegraf


Češće konzumiranje karfiola povoljno utiče na naš imuni sistem i može da smanji upale.

Protivupalno dejstvo karfiola deluje kao štit od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i gojaznosti.

Karfiol nije tek tako uvršten u brojne dijetetske režime ishrane. Pored toga što sadrži malo kalorija i masti, on doprinosi pravilnom funkcionisanju gastrointestinalnog trakta.


Povrće i voće su preporuka svih zdravstvenih radnika za prevenciju najtežih bolesti. 

Karfiol često preporučuju kao namirnicu koja blagotvorno deluje na zdravlje želuca i creva, koji su često na udaru malignih bolesti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP