Glas Javnosti

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Top pet mašina za beli šum koje će vam pomoći da utonete u san

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Istraživanja agencije YouGov pokazala su da tri četvrtine ljudi noću spava manje od osam sati, a svaki osmi čovek se oseća umorno sve vreme.

Primenjujući zvukove različitih frekvencija, beli šum vam pomaže da blokirate iznenadne smetnje kao što su lupanje vrata, lavež pasa i zvuk obližnjeg saobraćaja. On takođe može da pomogne sa zujanjem u ušima. Zapravo postoji nekoliko sličnih vrsta kontinuiranog zvuka koji je osmišljen da unapredi kvalitet vašeg sna. Na primer, kod pink, braon i crvenog šuma ističu se dublji tonovi, eliminišući neke od viših frekvencija koje možemo čuti u belom šumu.
Beli šum pokriva većinu noćnih smetnji, a u nastavku možete naći najbolje mašine za beli šum koje možete staviti na svoj noćni stočić, piše portal Ekapija.

SNOOZ mašina za beli šum
Ovo je jedna od retkih mašina za beli šum koje imaju pravi ventilator unutra. On ne izbacuje hladan vazduh, ali sa njim dobijate kontinuirano brujanje bez ponavljanja koje možete čuti u snimljenoj verziji.
Postoji 10 različitih podešavanja, tako da možete da puštate umirujući zvuk za decu, odrasle pa čak i kućne ljubimce. Imate i režim "jaslice" koji štiti bebine uši. Plus možete da upravljate njime preko prateće SNOOZ aplikacije kao i da postavljate automatsko paljenje i gašenje.
Sa prečnikom od svega 14,4 cm, ova mašina za beli šum je dovoljno mala da stane u torbu ili kofer, pa možete da je nosite i na putovanja.
Dreamegg mašina za beli šum
Dreamegg je jedna od najpopularnijih mašina za beli šum na celom internetu. Ona može da pušta čak 21 različiti zvuk, uključujući osam zvukova iz prirode, kao što su zvuci talasa, kiše i pucketanja vatre. Takođe imate sedam zvučnih postavki za bebe, sa uspavankama i "fetalnim tonovima", kao i šest multifrekvencijskih opcija uključujući beli, pink i braon šum.
Kako biste uspostavili redovan noćni san, možete da postavite tajmere za automatsko paljenje/gašenje na 30, 60 ili 90 minuta kao i da podesite jačinu zvuka. Zvučnik će zapamtiti vaša izabrana podešavanja kada ga sledeći put upalite.
Sa prečnikom od 9 cm i masom manjom od 200 grama, ovo je još jedna prenosiva mašina za beli šum koja je savršena za putovanja.
Easysleep mašina za beli šum
 
Sa kompaktnom veličinom, elegantnim izgledom i velikim izborom zvukova, ova mašina za beli šum predstavlja razuman izbor. On dolazi sa 25 zvučnih pejzaža koji pokrivaju sve od belog šuma do zvuka kiše i uspavanki. Takođe imate i izbor od 32 različita podešavanja jačine zvuka, tako da možete sebi da postavite savršeni nivo zvuka.
Mašina pamti podešavanja koja ste poslednji put koristili i nudi vam izbor od pet opcionih tajmera koji traju do četiri sata. Takođe možete i da odaberete da konstantno puštate zvuk.
Ova mašina za beli šum ima oblik malog diska prečnika svega 10 cm i mase ispod 200 grama, tako da je idealna za nošenje u torbi. Na raspolaganju takođe imate veliki izbor boja za vašu mašinu.

Lifemax zvučna mašina sa Dream Light svetiljkom
 
Za razliku od drugih mašina za beli šum, ova mašina kompanije Lifemax na plafon projektuje sporopulsirajuće "sneno svetlo", koje vas podstiče da sinhronizujete svoje disanje za dublju relaksaciju.
Pored toga dobijate i šest zvučnih pejzaža: žubor potoka, pljusak, zvuk talasa, letnja noć, ventilator i beli šum. Plus imate i dugmiće za podešavanje jačine zvuka i tri postavke tajmera. Sa prečnikom od 9,5 cm ova mađina za beli šum predstavlja još jedan kompaktan model, tako da neće zauzeti puno prostora na vašem noćnom stočiću do kreveta.
Lumie Bodyclock Shine 300
 
Kao i mašine za beli šum, SAD lampe takođe unapređuju kvalitet sna – a ovaj pametni sat spaja dva gedžeta u jedan. Dizajnirani da ublaže sezonski afektivni poremećaj (SAD) i postepeno vas probude, svetlosni budilnici poput ovog simuliraju prirodno svitanje tako što polako pojačavaju svetlo i zvuk.

Kada ste spremni za počinak, samo podesite "zalazak sunca" u trajanju od 15 do 90 minuta, koji postepeno smanjuje svetlo i zvučni pejzaž i omogućava vam da utonete u san. Možete da birate između 14 različitih šumova a možete i da slušate radio. Možete čak i da koristite Lumie 300 kao noćnu lampu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR