Glas Javnosti

MASLINA JE TEČNO ZLATO: Maslinovo ulje kao jedan od glavnih sastojaka kozmetike za lice i telo

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Za maslinu se kaže da je tečno zlato. A više od toga, neprocenjivu porodičnu vrednost, ona ima za Jelenu Savić iz Beograda. Jelena je od zaostavštine svog dede Save, koji je zemlji posvetio ceo život, napravila svoj put i pokrenula uspešan biznis.

Danas se na toj njivi nalazi preko 900 stabala masline.
Pre godinu dana Jelena Savić je sa svojih 26 godina sama pokrenula brend Ollies, kozmetiku za lice i telo. U znak sećanja na deku u imenu brenda je prvo slovo njegovog imena, piše portal Ekapija.

Za Zadovoljnu ona priča šta jedna žena treba da zna ako bi da u Srbiji sama pokrene biznis – na šta treba da bude spremna:
- Pre svega, mora verovati u sebe i svoju ideju. Mora verovati u kvalitet svog proizvoda ili usluge koju nudi. Ukoliko želite da pokrenete svoj biznis, rizik i prepreke su neizbežni, ali mislim da je to normalno u svakom poslu. Svi imamo padove i uspone, kako u životu tako i u poslu, ali bitno je biti istrajan i ne odustajati od svoje ideje. Ako je potrebno, menjaj sve, način rada, pristupa, ali ne odustaj.
Kaže i kako su ulje samo koristili za svoju upotrebu, dok ona nije poželela da iz toga izvuče još nešto kvalitetno i dobro. Kada je shvatila da se njihovo ulje može koristiti i za još mnoge stvari sem za ishranu, tada je i počeo njen put u ovom poslu.
Njen maslinjak se nalazi u Mostaru, rodnom gradu njenog oca, a ona biznis vodi iz Beograda.

Jelena za Zadovoljnu priča i koliko flaša ulja može da se dobije od jednog stabla, koliko vremena treba da prođe od sadnje stabala do prvih proizvoda i posle koliko godina se u ovom biznisu isplati uloženo:
- Koliko flaša se dobija od jednog stabla, zavisi od starosti, veličine i vrste masline, kao i od uticaja vremenskih okolnosti. Ali na primer, od jedne masline stare 10 godina, koja ima dobru godinu iza sebe, možemo dobiti 10 kila maslina, odnosno 10-12 odsto ekstradevičanskog maslinovog ulja. Vreme od sađenja stabla do dobijanja prvih proizvoda opet zavisi od vrste masline i uslova. Od ovog posla može da se živi lepo, uz veliki trud i ulaganje, ali pre svega ovo sam počela iz ljubavi i sa željom za nečim drugačijim.
Dodaje i da jedan od glavnih sastojaka svakog Ollies proizvoda jeste upravo njihovo maslinovo ulje:
- Kada sam krenula u celu ovu priču i ideju, mnogi su rekli da se to ne isplati, koristiti svoje ulje za svoje proizvode, ali ja sam želela da se baš moji proizvodi izdvajaju po nečemu, a to je upravo moje ulje koji sami proizvodimo. I baš zbog toga svaki Ollies proizvod ima poseban kvalitet.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR