Glas Javnosti

ISPRATITE KORAKE ZA SJAJNU KOSU: Nega kose na francuski način

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Ako želite da izgledate prefinjeno kao da ste upravo došli iz Pariza, saznajte kojim trikovima treba da se služite. Neka i vaša kosa odiše francuskom elegancijom uz pomoć caka koje otkriva sajt ccf.org.rs.

Nega temena na francuski način
Ukoliko vam je koža na glavi suva, povedite računa o njenoj nezi. Možda je problem u kozmetičkim preparatima koje koristite prilikom pranja ili tretiranja kose. Počnite od toga. Dobro proverite sastav svog šampona i ukoliko se on pokaže kao agresivan ili pun štetnih sastojaka, zamenite ga. Pronađite bolju opciju u prirodnim preparatima koji su blagi po sastavu i ne oštećuju kožu glave.
Osim šampona i ostalih preparata i nedostatak tečnosti može dovesti do pojave svraba na koži glave. Ovaj problem je barem jednostavno rešiti. Potrebno je da se svakodnevno dovoljno hidrirate i da koža ponovo luči dovoljno sebuma što će umanjiti osećaj svraba, piše portal Ekapija.

Šta mislite, kako Francuskinje rešavaju ovakve vrste problema? Upravo pravilnom negom kose. Verovali ili ne, veliki broj žena ne robuje savremenim markama kada su kozmetički proizvodi u pitanju već se opredeljuju za prirodne varijante koje su ponovo u modi. Neka i vaše teme doživi francuski osećaj uz pravilnu negu i odgovarajuću hidrataciju.
Zaboravite na fen
Ne možete odoleti isfeniranoj kosi? Potpuno vas razumemo. Ništa lepše od sveže ravno ili talasasto isfenirane kose. Međutim, čemu to vodi? Nažalost ukoliko svakodnevno zloupotrebljavate fen, očekujte da to jednom postane pogubno po vašu kosu. Ukoliko nije adekvatno zaštićena od uticaja toplote iz fena vremenom se kosa suši, puca, oštećuje, pa čak i opada u velikoj meri.
Francuskinje to ne rade ili barem ne previše često. Naravno da koriste fen, ali žene iz Francuske su postale svesne koliko je on opasan neprijatelj svakoj kosi.
One kosu suše na prirodan način. Da, to vrlo često nije izvodljivo. Ko još ima vremena da sedi satima u kući dok se kosa ne osuši na prirodan način. Pritom moramo biti realni i priznati da ni kosa ne izgleda idealno nakon prirodnog sušenja. Ovakvim načinom dobićete prirodni, ali nesavršeni izgled, a to često ne želite.
Postavlja se pitanje da li vam je važnije zdravlje kose ili njen izgled?

Ukoliko težite francuskim idealima i stalo vam je i do zdravlja vaše kose, onda pronađite vreme da kosu osušite na prirodan način. Isplanirajte svoje vreme. Obavite sve aktivnosti napolju, a jedan deo dana ostavite za sušenje kose i tokom tog vremena u kući možete obaviti sve što je potrebno. Tako ste rešili više stavki odjednom, a najvažnije je da ste sačuvali zdravlje vaše kose.
Jednostavno do prefinjenih lokni
Francuskinje maju svoje metode za postizanje zanosnih talasa u kosi.
Jedna od njih je uvijanje oprane kose u punđu. Kada operete kosu ostavite je da se prosuši na prirodan način. Kada je skoro suva uvijte kosu u punđu i slobodno idite na spavanje i odmorite. Kada se probudite vaša frizura će izgledati kao da ste upravo izašli iz najskupljeg frizerskog salona.
Ukoliko se desi da kosa tokom noći malo "poludi" i ne stoji onako kako ste zamislili, stilizujte je uz pomoć prstiju. Kosu rastresite, namestite, a ukoliko je potrebno malo je i učvrstite kako bi stajala i spremne ste da osvojite svet. Uz pomoć ovog načina stilizovanja kose, svaki dan možete imati lepu frizuru bez puno truda. I što je najvažnije imaćete zdravu i negovanu kosu.
Frizura na francuski način
Ako nemate ideje šta raditi sa polu čistom kosom, onda napravite francusku pletenicu. Za ovu frizuru potrebno je da imate dužu kosu, jer sva kosa treba da bude pokupljena u nju. Počinje se od čela i zatim se plete preko cele glave.

Ovako ispletena kosa može se nositi u raznim prilikama. Sada kosa više ne izgleda prljavo, već sređeno, jer je u nju uloženo puno truda. Slobodno ovakvu pletenicu ponesite na posao, u grad, na trening. Uklopiće se u razne varijante, a i vama će biti prijatno jer vam kosa ne smeta, a konstantno imate odličnu frizuru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR