Glas Javnosti

DOMAĆI JOGURT: Napravite ovaj osvežavajući napitak u svojoj kuhinji

Hrana
Autor: Glas javnosti

Proces pripreme nije uopšte komplikovan, samo je potrebno malo strpljenja

Sve više namirnica se može napraviti i kod kuće, pa domaćice često umesto kupovnih stvari prave svoje specijalitete. Neke od njih su i mlečni proizvodi poput jogurta.

Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni.

Sastojci:
- 1 koka leda
- 2l punomasnog mleka
- 50g kisele pavlake
- 3-4 kašike punomasnog jogurta

Priprema:

Istrljajte kocku leda po dnu lonca da sprečite opekotine. Dodajte mleko i pavlaku i kuvajte na laganoj vatri, dok se oko ivica ne stvore mehurići, na 180 do 200 stepeni. Povremeno mešajte dok se zagreva.

Skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi do 110 do 120 stepeni. Potopite lonac u ledenu vodu i pustite da se ohladi često mešajući mleko da se ravnomerno ohladi.

Prebacite pola šolje mleka u činiju i umutite sa jogurtom dok ne postane glatko. Vratite ovu mešavinu u ohlađeni lonac i poklopite ga. Lonac umotajte u veliki peškir i stavite ga na toplo poput rerne sa upaljenim svetlom.



Ostavite jogurt da odstoji od šest do 12 sati, dok ne postane gust. Što duže stoji, biće oštriji. Prebacite lonac u frižider i ohladite još najmanje četiri sata, nastaviće da se zgušnjava dok se hladi.
Možete smesu iz lonca premestiti u drugi sud.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR