Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite i kada provri dodajte njoke. Kuvajte dok ne omekšaju. Procedite, pa stavite sa strane, a dve šolje vode u kojoj su se kuvale njoke sačuvajte. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte i mleveni beli. Stavite njoke, opet posolite, pa sipajte paradajz sos, paradajz pastu, pavlaku za kuvanje i 1 šolju vode u kojoj su se kuvale njoke. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se svi sastojci ne povežu. Ako je potrebno dodajte i drugu šolju vode. Ukrasite bosiljkom i parmezanom.
Njoke sa belim sosom
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa ostavite da provri. Zatim dodajte njoke i kuvajte dok ne omekšaju. Procedite, ali sačuvajte dve šolje vode u kojoj su se kuvale. U tiganju istopite puter, pa stavite njoke i kratko propržite. Dodajte mleveni beli luk, pa posle minut sipajte pavlaku za kuvanje u koju ste dodali izblendiranu ljutu papričicu (prethodno očišćenu). Sipajte i šolju vode u kojoj su se kuvale njoke i promešajte. Kada krene da ključa pospite rendanim parmezanom i seckanim bosiljkm. Promešajte i kuvajte još par minuta.
Glas javnosti/M01S