Ovi keksići idealni su za sve koji poste, kao i za one koji žele da se hrane zdravo. Jednostavno se spremaju i gotovi su za deset minuta,po receptu Magazin Novosti.
Sastojci:
- tri kašike kokosovog ulja
- tri kašike meda
- dve kašike bademovog mleka
- pola kašike mlevenog lana
- šolja bademovog brašna
- pola šolje heljdinog brašna
- šolja ovsenih pahuljica
- dve kašičice cimeta
- pola kašičice sode bikarbone
- malo muskatnog oraha
- pola kašičice soli
Priprema:
U činiji pomešati kokosovo ulje, med, bademovo mleko i mleveni lan. U blender staviti ovsene pahuljice, dobro izmiksati, pa prebaciti u veću posudu.
Dodati bademovo i heljdino brašno, cimet, sodu bikarbonu, so i muskatni orah, ubaciti smesu od bademovog mleka, sve dobro sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu i istanjiti oklagijom.
Modlom ili čašom vaditi krugove, ređati na pleh obložen papirom za pečenje, izbockati viljuškom, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10 minuta.