Glas Javnosti

ZDRAVI, POSNI I GOTOVI ZA 10 MINUTA! Recept za keksiće od heljde i cimeta

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jednostavan recept za hrskavu poslasticu koja je idealna tokom posta.

Ovi keksići idealni su za sve koji poste, kao i za one koji žele da se hrane zdravo. Jednostavno se spremaju i gotovi su za deset minuta,po receptu Magazin Novosti.

Sastojci:

- tri kašike kokosovog ulja
- tri kašike meda
- dve kašike bademovog mleka
- pola kašike mlevenog lana
- šolja bademovog brašna
- pola šolje heljdinog brašna
- šolja ovsenih pahuljica
- dve kašičice cimeta
- pola kašičice sode bikarbone
- malo muskatnog oraha
- pola kašičice soli

Priprema: 

U činiji pomešati kokosovo ulje, med, bademovo mleko i mleveni lan. U blender staviti ovsene pahuljice, dobro izmiksati, pa prebaciti u veću posudu.

Dodati bademovo i heljdino brašno, cimet, sodu bikarbonu, so i muskatni orah, ubaciti smesu od bademovog mleka, sve dobro sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu i istanjiti oklagijom.

Modlom ili čašom vaditi krugove, ređati na pleh obložen papirom za pečenje, izbockati viljuškom, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 10 minuta.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR