Ko ne voli sočne batačiće koji se lepe za prste i koji imaju tako dobar ukus? Uz jedan poseban recept oni će biti još ukusniji! Trik kod ove piletine je marinada koja će mesu dati potrebnu sočnost i poseban ukus.
Potrebno vam je 6 bataka, ulje za podmazivanje, so, biber i drugi začini po ukusu, a za marinadu vam je potrebno 200 ml pavlake za kuvanje, kašičica svinjske masti, kašičica senfa ili dižona, so i biber. U jednu činiju pomešajte sastojke za marinadu, a sa druge strane pleh u kome ćete peći batake podmažite sa malo ulja, poređajte začinjene batake, malo ih izbockajte viljuškom ili nožem pa prelijte marinadom. Sve to ostavite u frižideru bar sat vremena da piletina upije sastojke.
Pre početka pečenja, pleh prekrijte aluminijumskom folijom, rernu zagrejte na 180 stepeni i piletinu pecite oko pola sata. Meso poslužite uz rižoto, pekarski ili pire krompir ili omiljenu salatu. Prijatno!