Ukoliko treba brzo da pripremite ukusan doručak, ovaj recept je idealan za vas, piše Agroinfo.rs
Potrebni sastojci
* kore za pitu
* oko 500 grama sira
* 2-3 jajeta
* jogurt po ukusu
* mileram ili pavlaka (proizvoljno)
* jedan prašak za pecivo
* malo ulja
* malo susama
Priprema
Sve pomenute sastojke lepo sjedinite. Odvajajte jednu po jednu koru i na svaku nanesite fil. Fil možete naneti u jednij liniji kao kada pravite klasičnu pitu ili rasporediti po celoj površini po malo. Koru savijte kao za pitu, a potom savijte u "puža".
Pleh u kome ćete peći pituljice podmažite sa malo ulja ili stavite papir za pečenje kako se ne bi zalepile. Pituljice poređajte jednu do druge u pleh i slobodno ih sabijte, tako da između njih nema prostora. Ukoliko vam je ostalo makar malo nadeva, sipajte malo mleka u tu činiju i svaku pituljicu odozgo nakvasite ovom smesom kako bi i nakon pečenja ostale vazdušaste i meke i na kraju svaku pospite sa malo susama.
Pecite na umerenoj vatri oko pola sata ili dok ne porumene. Poslužite uz jogurt, mleko, pavalaku.
Prijatno!