Na sve što želite da stavite u zamrzivač, kako ne biste zaboravili, stavite i oznaku s datumom zamrzavanja, jer neke namirnice možete čuvati i godinu dana, piše Agroinfo.rs
Voće
Voće možete držati u zamrzivaču čak godinu dana. Za jabuke se ne preporučuje više od 8 meseci, za borovnice 12, a banane 2-3 meseca. Najbolja opcija je prvo pripremiti voće na isti način kako biste to učinili da ga koristite odmah. Dakle, očistite koru jabuke, izvadite koštice iz breskve, veće voćke naseckajte na komadiće, a bobičasto voće možete ostavite celo. Smrznuto voće možete koristiti za šarene smutije. Nemojte ništa pati pre zamrzavanja, jer to značajno može smanjiti period čuvanja.
Začinsko bilje
Zamrzavanje svežeg začinskog bilja odličan je način za čuvanje tokom cele godine. U zamrzivaču ga možete čuvati 12 meseci. Jednostavno ga složite u kesu za zamrzivač bez pranja i zamrznite.
Sir
Tako je, sir možete zamrznuti. Tvrde sireve možete zamrznuti na 6 meseci. Ako vam ostane previše sira za koji nikako ne želite da propadne, najbolje ga je narezati i staviti ga u vrećicu za zamrzavanje. Isti period zamrzavanja važi i za meke sireve, ali kremaste ne smete zamrznuti. Posle odmrzavanja morate ga iskoristiti u toku 3 dana.
Maslac
Maslac je najbolje čuvati u zamrzivaču u njegovom originalnom pakovanju. Devet meseci u zamrzivaču ne bi trebalo nikako naštetiti njegovom kvalitetu, a pazite da se nalazi pored luka. Kada ga budete odledili, nemojte ga podgrevati u mikrotalasnoj.