Sastojci:
– 300 g pilećeg belog mesa
– pola cveta brokolija
– 2 šargarepe
– 1/2 šolje smrznutog graška
– mladi luk
– 2 kašike maslaca
– malo maslinovog ulja
– 2 kašike brašna
– so, biber, kurkuma
– 2,5 dl vode sa kašičicom suvog biljnog začina
– 2 jaja
– 1 kisela pavlaka
– malo mleka
– 500 g krompira
Priprema:
Krompir oljuštiti iseći na kolutove i skuvati, kada voda proključa kuvati još 15 minuta.
U meduvremenu na maslacu i maslinovom ulju prodinstati mladi luk, dodati šargarepu sitno iseckanu i kockice piletine začinjene solju, biberom i kurkumom.
Par minuta pred kraj kuvanja krumpira u vodu dodati grašak i usitnjen brokoli.
U piletinu dodati brašno i dobro promešati, sipati vodu pomešanu sa kašičicom suvog biljnog začina, pa dodati malo soli i bibera. Sve dobro promešati.
Zatim u piletinu dodati grašak i brokoli, pa kuvati dok se sos malo ne zgusne, piše N1.
U namašćenu vatrostalnu posudu složiti red krompira, pa smesu od mesa i završiti redom krompira.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta, izvaditi i na vrh staviti smesu od kisele pavlake, jaja i mleka, Vratiti u rernu i peći jos 15 minuta.
Iseći na kocke i poslužiti uz salatu po izboru.
Prijatno!