Glas Javnosti

TRADICIONALNO ALI NA NOV NAČIN: Musaka sa piletinom i povrćem (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Još jedna verzija omiljenog jela.

Sastojci:

– 300 g pilećeg belog mesa


– pola cveta brokolija

– 2 šargarepe

– 1/2 šolje smrznutog graška

– mladi luk

– 2 kašike maslaca

– malo maslinovog ulja

– 2 kašike brašna

– so, biber, kurkuma

– 2,5 dl vode sa kašičicom suvog biljnog začina

– 2 jaja

– 1 kisela pavlaka

– malo mleka

– 500 g krompira


Priprema:

Krompir oljuštiti iseći na kolutove i skuvati, kada voda proključa kuvati još 15 minuta.

U meduvremenu na maslacu i maslinovom ulju prodinstati mladi luk, dodati šargarepu sitno iseckanu i kockice piletine začinjene solju, biberom i kurkumom.

Par minuta pred kraj kuvanja krumpira u vodu dodati grašak i usitnjen brokoli.

U piletinu dodati brašno i dobro promešati, sipati vodu pomešanu sa kašičicom suvog biljnog začina, pa dodati malo soli i bibera. Sve dobro promešati.


Zatim u piletinu dodati grašak i brokoli, pa kuvati dok se sos malo ne zgusne, piše N1.

U namašćenu vatrostalnu posudu složiti red krompira, pa smesu od mesa i završiti redom krompira.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta, izvaditi i na vrh staviti smesu od kisele pavlake, jaja i mleka, Vratiti u rernu i peći jos 15 minuta.

Iseći na kocke i poslužiti uz salatu po izboru.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR