Glas Javnosti

RUČAK I VEČERA : Tri u jedan, musaka kakvu niste još pobali

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mnogi vole musaku na starinski način, ali danas domaćice eksperimentišu sa različitim receptima kako bi dobile najbolji ukus i ručak po meri

Sastojci:

300 gr mlevenog mesa

300 gr krompira

200 gr tikvica

200 gr plavog patlidžana

400 gr paradajza

1 glavica luka

2 jajeta

100 ml mleka

so i biber

šećer

ulje

bosiljak, morski oraščić


Priprema:

Oljušten krompir iseći na kolutove i u podmazanom plehu staviti da se peče u rerni na oko 180C stepeni.

Tikvice i patlidžan oljuštiti, iseći na kriške i posoliti ovlaš pa ostaviti da se ocede.

Paradajz oljuštiti i iseckati pa staviti na tihu vatru da se malo ukuva. Dodati šećer i so po ukusu.

Upržiti glavicu luka, dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne pobeli. Posoliti i pobiberiti.

Posle dvadeset minuta pečenja krompira, izvadite pleh iz rerne i rasporedite uprženo mleveno meso preko krompira.

Pospite ukuvanim paradajzom, pa poređajte sloj patlidžana i sloj tikvica.

Stavite u rernu da se peče.

Za to vreme umutite jaja sa mlekom, dodajte začine i kad je musaka do pola gotova, prelijte i vratite da se zapeče piše Lepa i srećna

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR