Sastojci:
(za 4 osobe)
– 600 g pliećeg belog mesa
– 1 jaja
– 2 kašike gustina
– 4 kašike soja sosa
– 1 veza zelenih grančica celera
– 1 mladi luk
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 2 kašike belog vina
– 1 kašika vinskog sirćeta
– 2 kašike šećera
– 1/2 kašičice đumbira
– 1 kašičica šoljica prženog kikirikija
– ulje
Priprema:
Meso iseći na manje komade, osušiti ubrusom.
Jaje umutiti, preliti preko mesa, posuti jednom kašikom gustina, pa dodati dve kašike soja sosa i sve dobro pomešati.
Ostaviti da odstoji bar pola sata.
Iseckajte celer, luk i paprike.
U čaši pomešati jedan decilitar hladne vode, kašiku gustina, dve kašike soja sosa, vino, sirće i šećer.
Zagrejati ulje u većem tiganju, pa na njemu propržiti meso. Kad dobije lepu boju, izvaditi ga na salvetu.
U istom tiganju kratko ispržiti povrće, đumbir i beli luk, vratiti meso i preliti tečnošću iz čaše i kratko prokuvati.
Dodati kikiriki neposredno pred služenje.
Poslužiti uz kuvani pirinač.
Prijatno!