Glas Javnosti

Kako da prepoznate da je SIROVA PILETINA koju ste ostavili U FRIŽIDERU POKVARENA?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Sirova piletina u vašem frižideru može stajati do dva dana, a ukoliko niste sigurni da li je možete konzumirati, važno je da uvidite neke promene na komadu mesa - počev od promene boje, mirisa do teksture.

Hladne temperature vašeg frižidera su dizajnirane da vam pomognu da očuvate hranu dovoljno dugo dok ne budete želeli da je spremite. Nakon što ste odugovlačili sa svojim planovima za kuvanje, možda se pitate koje su vaše manje sveže namirnice i dalje za konzumiranje.

Kada se radi o piletini koja se hladila u frižideru, na osnovu smernica USDA-e jednom kada uđe u standardni frižider podešen na 4 stepena Celzijusa ili nižu temperaturu, imate do dva dana da je koristite pre nego što dođe vreme da je bacite.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Međutim, ako niste sigurni koliko vremena piletina stoji u frižideru možete potražiti sledeće znakove, a koji vam ukazuju da se piletina pokvarila.

Promena boje mesa - kada se radi o ispitivanju svežine i kvaliteta sirove piletine, oslanjanje na vizualne znakove koji označavaju kvarenje je možda najlakši pristup. Obično, kada je sirova piletina još uvek sveža i sigurna za jelo, izgledaće svetloružičasto, bledo plavkasto-belo, ili čak žuto, sa svetlo-belom masnoćom.

Ako nakon ispitivanja primetite mrljavu žutu masnoću ili nijanse zelene i sive - bacite je.

Neprijatan miris -da biste proverili da li je vaša sirova piletina još uvek dobra za jelo, izvadite je iz frižidera i pomirišite. Ako osetite kisele, riblje ili sumporne note - bacite je u kantu za smeće bez razmišljanja!

Proverite teksturu - vaša sirova piletina može proći vaše vizuelne testove i testove mirisa, ali tekstura je još jedna velika crvena zastavica na koju treba obratiti pažnju pre nego što počnete da kuvate. Kada je sirova piletina još sveža, izgledaće sjajno, biti vlažna na dodir, pa čak i malo klizava.

Međutim, znaćete da se vaša sirova piletina pokvarila ako vam se čini izuzetno "ljigavom" i lepljivom. Ako je to slučaj, bacite je što je pre moguće.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR