Priprema:
Brokoli isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj slanoj vodi. U dubljem tiganju na malo ulja kratko propržite pirinač, pa dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Dobro promešajte, pa dodajte sitno seckani celer i peršun. Sipajte bujon (kocku supe razblažite u 500 ml vrele vode), pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Dok se pirinač kuva, u drugom tiganju istopite puter, pa dodajte seckane pečurke i dobro promešajte. Kada pečurke puste vodu dodajte brašno i suvi začin. Sipajte vodu i lepo promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U sos od pečuraka dodajte i rendani sir (100 g) i promešajte. U jednoj posudi pomešajte proceđeni brokoli, gotov pirinač i sos od pečuraka i dobro sjednite. Sipajte na pleh koji ste premazali uljem i lepo rasporedite. Pospite preostalim rendanim sirom i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Glas javnosti/M01S