Na kraju se ovi sitni kolači uvaljaju u čokoladnu glazuru i ukrašavaju po želji. Uživajte u omiljenoj poslastici iz detinjstva koja se lako pravi.
Priprema:
Umutite jaja penasto sa šećerom, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom. Umesite testo, pa dodajte margarin sobne temeprature i umesite prhko testo. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru nekih 30 minuta. Nakon toga razvucite testo i okruglom modlom napravite krugove. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 10 minuta. Umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte mleko, gustin i vanilu. Dobro promešajte, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u posudu i dodajte umućeni margarin sobne temeprature, pa sve sjedinite mikserom. Uzmite jedan biskvit, nafilujte, pa preklopite drugim biskvitom. Umočite u čokoladnu glazuru koju ste napravili tako što ste otopili čokoladu sa slatkom pavlakom. Umesto celog kolača možete da umočite samo vrh. Dekorište po želji.
Glas javnosti/M01S