Glas Javnosti

TURSKI MOKRI KOLAČ : Kremast i sladak, idealan kada vam se prijede nešto slatko

Hrana
Autor: Glas javnosti

Jede vam se nešto slatko, ali nemate ideju šta da napravite? Imamo predlog za vas. Napravite ovaj fenomenalni desert, svi će vam tražiti recept. Potrebno je za biskvit:

  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša (od 200 ml) šećera
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 3 pune kašike kakaoa

Preliv:

  • 1 čaša šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 3,5 čaše mleka
  • 6 kašika kakaoa

Priprema:
Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.
Preliv: Pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.
Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi, iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Glas javnosti / A06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR