Glas Javnosti

Preukusna KROMPIR salata bez koje je svaki post NEZAMISLIV

Hrana
Autor: Glas javnosti

Na područuju u kom živimo ručak bez krompira nije kompletan, pa ga domaćice spremaju na više načina.

Kuvan, pire krompir, zapečeni, kao prilog ili glavno jelo, kako god ga spremili svi će ga obožavati.

U skladu sa tim, ni salata, ni slavska trpeza, posebno ne ona posna ne mogu da prođu bez krompira.


Zato smo za vas pripremili recept za posnu krompir salatu, kojoj jedan sastojak daje poseban ukus. Većina domaćica upotrebljava crni luk, ali crveni je, zbog svog slatkastog ukusa, mnogo bolji izbor za ovu salatu.

Sastojci:
kilogram krpmpira
dve glavice crvenog luka
tri čena belog luka
50 ml ulja
3-4 kašike vinskog ili alkoholnog sirćeta
kašika svežeg peršuna
so, biber


Priprema: 
Krompir operite, stavite u šerpu, pa nalijte vodom da ogrezne i dodajte pola kašike soli.
Ostavite da se kuva oko 20 minuta.

Proverite viljuškom da li je gotov, a onda ga procedite od vode i ostavite da se ohladi.

Krompir oljuštite i isecite na krupne kocke.

Crveni luk isecite na rebarca, a beli na kockice.

Sve sastojke izmešajte, vodeći računa da ne preterate i da se krompir ne raspadne. Začinite solju i biberom po ukusu. 

Salatu ukrasite peršunovim lišćem.

Služite je kao prilog glavnom jelu.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR