Glas Javnosti

SPAS ZA ZDRAVLJE: Ova salata je idealna za oporavak organizma posle srčanog i moždanog udara

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Mnoge biljke nam mogu pomoći u regeneraciji organizma i jačanju imuniteta, a jedna od njih koja ima niz korisnih svojstava je maslačak.

Iako ga mnogi smatraju korovskom biljkom, mogućnosti korišćenja maslačka u lekovite svrhe su veoma brojne. Naša sreća je što raste na svakoj livadi, kod mnogih i u dvorištu i potpuno je besplatan.

Salata od maslačka se preporučuje ljudima koji su imali srčani ili moždani udar zato što ima jako veliku količinu manitola – supstance koja pomaže da se ovi pacijenti što pre oporave. Kada koristimo divlji maslačak, važno je da ga dobro operemo i očistimo od svih nečistoća. 


Salata koja je izuzetno zdrava pravi se u kombinaciji sa jagorčevinom koja je vrlo lekovita, koristi se protiv kašlja i protiv disajnih tegoba. U sezoni maslačka i jagorčevine, naberite ove dve biljke, odnosno njihove listove, operite ih, osušite, malo posolite, začinite sokom od limuna i maslinovim uljem. Ova kombinacija je idealna i za regeneraciju jetre.

Ove biljne vrste su pune vitamina, apomenuta salata je idealna za jačanje organizma, posebno za njegov oporavak nakon srčanog i moždanog udara.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR