Ipak, najbolje ga je konzumirati u svežem obliku.
Počinje sezona ovog povrća, a njegove nutritivne vrednosti i lekovitost pravi su razlog da ga što više uvrstimo u ishranu.
Ova salata se pravi brzo i veoma je jednostavna, a pravi je ugođaj za nepca.
Sastojci: 2 praziluka 200 g feta sira 1 čaša pavlake malo origana malo mirođije malo bosiljka so, biber
Priprema: 1. Beli deo praziluka isecite na tanke kolutove. 2. Umutite viljuškom ili mikserom feta sir i pavlaku, a zatim dodajte praziluk, pa sjedinite. 3. Začinite suvom mirođijom, origanom, bosiljkom, solju i biberom. 4. Sve izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Stavite salatu u frižider da se ohladi pre služenja. 5. Pospite je sitno seckanim peršunom pre iznošenja na sto, piše Stvar ukusa.